lördag 23 september 2017

Tvåtusen mejl från sverigedemokrater

UPPDATERAT
Tvåtusen mejl inom ett dygn fick Alice Teodorescu när hon frågade vad som behövdes för att de väljare, som en gång lämnat socialdemokraterna eller moderaterna för sd, skulle gå tillbaka till de andra partierna. Socialdemokrater och moderater hade historiskt sett varit förespråkare för en restriktiv flyktingpolitik, men alla hämningar släppte när Mellanöstern invaderades av IS. Riksdagen var överens om att alla skulle få komma hit, men väljarna var det inte.

Enligt de mejl som Alice Teodorescu fick så finns det två grupper som röstar på Sd. En grupp värnar lag och ordning och vill att man gör rätt för sig och inte ligger samhället till last. En annan grupp är invandrad och oroad. De båda grupperna konstaterar att migration och integration hänger intimt samman och att integrationen misslyckas om migrationen blir för stor. Självklarheter kan tyckas, men det gjorde inte riksdagpartierna, som inte våga sätta ned foten för då skulle de ju bli främlingsfientliga och rent av tycka som sverigedemokraterna.

Alla dessa som har mejlat efterfrågar en ursäkt och ett erkännande från politikerna att de missbedömde situationen och förbisåg konsekvenserna. Detta har inte kommit sedan i slutet på 2015 när regeringen tvingades att ändra migrationspolitiken för kommunerna klarade inte att ta emot fler. Nu ska de dock göra detta enligt regeringen, som tvingar kommunerna att ta emot de nytillkomna och bygga bostäder åt dem. Eller som i Nacka att köpa in bostadsrätter åt dem. Det finns kommuner som trilskas och inte tar emot de nya invånare och då tröttnar Migrationsverket och skickar invånarna ändå. I Staffanstorp får de bo i gamla husvagnar. 

Den urgamla rätten att självständigt bestämma över kommunen har blivit mer eller mindre upphävd för att politikerna i riksdagspartierna missbedömde migrationen. Och för att EU inte fungerade som regeringen trodde. Inget land tog emot de ekonomiska flyktingar, som absolut ville till Sverige, för det var det bästa landet med de bästa bidragen. Välfärdskontraktet gentemot de infödda svenskarna gäller inte längre. Oron är stor för pensionen efter ett långt arbetsliv och att det inte ska finnas vård och omsorg.

Människor har blivit upprörda över att sverigedemokraterna i alla sammanhang ska utestängas och en del har röstat på sverigedemokraterna bara för att protestera mot mobbningen av partiet. De säger också att de inte kan tänka sig att återgå till de traditionella partierna även om de känner avsmak för sverigedemokraternas historia, men de ser inte något trovärdigt alternativ. Sällan har en fråga blivit så infekterad som den om migrationen. Föraktet för sd-väljarna är kompakt liksom föraktet och besvikelsen från dessa. Dessa väljare känner att makthavarna har vänt dem ryggen. 
12:56
 I Tyskland som går till val i morgon ser det likadant ut. De tog emot 1,2 miljoner flyktingar för Angela Merkel öppnade gränserna. Hon har sagt att det var ett misstag. Och att det som hände då aldrig får upprepas. Partiet Alternativ för Tyskland kan nu bli tredje största parti efter socialdemokraterna SPD och tysklands CDU. Tyskland har heller inte lyckats att utvisa de som inte har flyktingskäl att stanna. Så frispråkiga som Angela Merkel är inte de svenska politikerna utan tvärtom tycker en hel del av dessa att vi ska återgå till en mycket mindre restriktiv flyktingpolitik så snart som möjligt.
Den senaste väljarundersökningen från i dag.
Faksimil från Sveriges Radio. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar