lördag 17 oktober 2020

Det avhuggna huvudet i Frankrike

 UPPDATERAT

Har ni sett det avhuggna huvudet som låg på en gata norr om Paris? Jag trodde först att medierna överdrev, men nu har jag sett bilden på detta avhuggna huvud av en lärare, som dristade sig att berätta om yttrandefrihet för sina elever och visade Muhammed som karikatyr. Först protesterade föräldrarna hos rektorn och sedan kom extremisten med kniv och ropade sitt slagord och skar halsen av läraren.  Hans huvud låg sedan på gatan och kroppen förstås. Jag visar inte bilderna för de får ni leta fram själva. 

President Macron har uttalat sig om det förskräckliga dådet och nio anhöriga till den 18-årige gärningsmannen är anhållna. Han blev skjuten av polisen när han inte gav upp. Han ropade återigen sitt slagord. Han dog senare. Och dessa fanatiker tror att de ska få komma till paradiset och njuta jungfrur och rikedomar för de är martyrer i sina egna ögon. Dådet kopplas samman med en moské, som spred en video om vad läraren hade gjort. Idag förväntas den döde läraren hyllas av regeringen vid en presskonferens vid 15-tiden. Den invandrade tonåringen föddes tydligen i Moskva enligt en del uppgifter, men härstammade från Tjetjenien. 

Det går inte att uttrycka hur stor avskyn är för dessa vansinnesdåd. Orden räcker inte till. De utförs för att en man levde för mer än tusen år sedan och han anbefallde enligt vissa krig mot kristna. På den tiden var det vikingar som härjade i vårt land, men sedan dess har mänskligheten gått framåt och förstått att det inte går att mörda människor. Men en del utvecklas inte. Vi som var asatroende ända tills Ansgar kom hit och predikade har ändrat oss. Men del folk har stannat i växten. 

Tänk att vi ändå har lyckats att hålla liv i Lars Vilks under alla dessa år sedan 2007 då han gjorde några små teckningar av Muhammed. Men ingen har ställt sig upp och försvarat vår yttrandefrihet så särskilt mycket. Och skulle någon drista sig att göra detsamma som franske läraren i Sverige skulle denna människa säkerligen vederfaras samma öde. Läraren Samuel Paty blev 47 år gammal. 

18.10.2020

Mördaren som halshögg läraren Samuel Paty hade kopplingar till IS och en halvsyster till honom hade anslutit sig år 2014 till dem när de nyss hade utropat kalifatet. Han fanns dock inte på den franska polisens karta. Det finns ungefär 5 miljoner muslimer i Frankrike, vilket är Europas största muslimska befolkning. Detta av ungefär 67 miljoner invånare. I Sverige räknas muslimer till ungefär 8 procent av befolkningen, vilket då blir närmare en miljon av tio miljoners befolkning. 

Tyvärr försöker Google avråda människor från att ta del av de anslutningar jag har länkat till ovan. Finns ingen anledning. Det är vanliga medier jag länkar till. Är de nu plötsligt inte comme-il-faut?

13:44

Så här står det i dag på DN:s ledarsida: "Så länge det inte är fritt fram i Europa att kritisera och håna också islams heliga figurer kommer självcensur att råda och oskyldiga människors blod att flyta. Därför är inget annat svar möjligt och rimligt än att sätta in rättsstatens och våldsmonopolets fulla arsenal mot terroristerna och de som hjälper dem."

19:38

Tusentals människor har samlats i Paris för att sörja lärarens död. Tänk om något sådant kunde hända här i Sverige! Men det hjälpte tydligen att skriva om Google för deras anmärkningar togs bort från mina länkar. 

20.10.2020

Läraren Samuel Paty får ta emot Hederslegionen av Frankrike, som ett uttryck för att han stod för de rätta värderingarna. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar