söndag 21 april 2024

Jag trodde inte det var sant att flickorna klagade på Sverige

 Alla flickorna jobbar åt Rädda Barnens ungdomsförbund och är 20plus precis som mina äldsta barnbarn. Jag trodde Birgitta Sparf på Det Goda Samhället överdrev och småljög lite när hon skrev om dessa 11 tjejer som klagade sin nöd över vad de hade upplevt i Sverige. Men till sist hittade jag den där artikeln de hade skrivit i Aftonbladet på Debattsidan och de framstår verkligen som bortskämda flickor, som ska få allt upplagt på silverfat i sina liv. 

De har mått så illa i skolan och har fått ta hand om sina problem själva och inte har de kunnat få någon hjälp av sina föräldrar heller, men det är naturligtvis inte deras föräldrars fel. Ingen i vårt samhälle har kunnat stötta dem i deras egen kultur utan de har blivit pressade in i Sveriges system av rasism och icke kultur. De skyller på rektorerna som inte kunde förstå dem eller hjälpa dem. 

Rädda Barnens ungdomsförbund har tydligen förbarmat sig över dem nu när de är 20plus och gett dem utrymme för deras klagomål. Och spätt på deras förståelse för vilket hemskt samhälle, som tog emot dem när de kom hit. De driver deras frågor som de själva vill. Dessa flickor är inte framtiden utan de är nu! Makt åt unga är deras valspråk. Ingenting alls om att de själva har ansvar för sina liv, särskilt nu när de är myndiga sedan länge. 

Och makten de har nu har de fått av det svenska samhället som tog emot dem och deras föräldrar. Men tacken har blivit en förskjutning mot ett muslimskt samhälle där mutor är något man får betala för bolån. Där gäng tror sig kunna slå ned, skada och döda människor utan straff. Där Sverige dräneras genom att rikedomar förs utomlands. Den kulturen kan vi leva utan. Större delen av mitt långa liv har vi klarat oss bra utan detta. Hur vore det om dessa flickor ifrågasatte sin egen kultur och sina egna män? Eller sina mammor gud förbjude.


Shahad Al-Farttoosi, 28, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund, Savo Sleman, 26, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund, Fatuma Mohamud, 27, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund, Raghd Mohsen, 20, Rädda Barnens ungdomsförbund Eslöv, Dunia Yasin, 23, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund, Hiba Youssef, 22, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund, Hamida Tawasuli, 22, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund,  Afrah Siddiqui, 21, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund,  Sarah Ismail, 24, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund, Diana Tobal, 21, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund,  Ruwayda Shirwa, 23, samtalsledare i Rädda Barnens ungdomsförbund

  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar