fredag 19 juli 2024

Kriminalreporter på DN överförde pengar till Foxtrot-kvinna

UPPDATERAT

Det är Viviana Canoilas, undersökande kriminalreporter på DN, som påstår att hon har lurats att överföra 150 000 kronor till en kvinna i gangsternätverket Foxtrot. Det låter helt osannolikt i min värld. Det skulle vara till renovering, säger hon. Jaha var är den renoveringen då? Inte betalar man i förväg för något sådant. Det luktar mer än skumt. Vad har hänt med DN:s kriminalreportrar? Något sådant kunde omöjligt ha inträffat förr i tiden. 

Under tiden som detta utreds är Viviana Canoilas avstängd från sin tjänst på DN. Fattas bara. Hon nominerades till Stora Journalistpriset år 2019. En mycket stor utmärkelse i denna värld. Därifrån är vägen lång till att skicka pengar till en kvinnlig brottsling, som kommer att få sin dom snart. Denna brottsling jobbade tidigare i högsta säkerhetsklassen med fångar på Kumla, men fick sluta när hon upptäcktes ha en otillbörlig relation till en fånge. Hon har under lång tid kört narkotika till olika platser i landet. Hon hanterade sammanlagt 41 kilo cannabis och ett kilo kokain. 

Det ser ut som om DN:s kriminalreporterns pengar har använts till bland annat en inbetalning till kronofogden för en skuld som Gottsundanätverkets ledare Tommy Andersson hade på 60 000 kronor. Viviana Canolias säger att hon blev lurad, men det framstår inte som särskilt trovärdigt. Hon verkar heller inte ha polisanmält detta. Så kan det gå då när kvinnor är inblandade och en blir kär dessutom i någon gangster. Den kriminella tidigare fångvaktaren säger att hon kan vara lättpåverkad och lättmanipulerad. Jaha varför ska sådana kvinnor få jobba med fångar?

22.7.2024

Kvinnan med knarket dömdes till 5 års fängelse i dag. Hon är i 30-årsåldern och från Örebro. 

27.8.2024

Viviana Canoilas får sluta på DN. En överenskommelse har nåtts, men chefredaktören Wolodarski kommenterar inte personalärenden. En utredning gjordes grundligt och uppenbarligen kunde hon inte vara kvar som journalist, förtroendet var förlorat. 

Här har Viviana Canoilas fått blommor för att hon nominerades till Stora Journalistpriset år 2019. Därifrån till att skicka mycket pengar till en känd brottslig kvinna, som snart ska få sin dom, är det en lång väg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar