torsdag 25 juli 2024

Mord Landskrona 14-åringar Malak mot Emilia

 UPPDATERAT

Hur kan en 14-åring ha ihjäl en annan 14-åring? Det rör sig om livslång utsatthet som borde ha tagits om hand av svenska myndigheter. Men så gjordes inte så nu är Malak misstänkt för mord på sin kompis Emilia. Båda lika gamla och Malak kan inte stå inför rätta för detta, för hon är under 15 år. Hon sitter inte heller häktad och kan inte bli det för att hon är så ung. Socialtjänsten har tagit hand om henne. 

Jag har en bild på dem och jag kan inte skilja den ena från den andra. Bägge har utländskt påbrå. Och för mig kunde de lika gärna vara systrar, men nu har de istället råkat bråka och den ena är död. Hittad bunden med silvertejp och skärsår på kroppen. De båda har inte ens börjat sina vuxna liv och en är död och den andra har förstört sitt liv redan. Varför finns det sådana här flickor i Sverige?

9:35

En ung person till, en 15-årig flicka är misstänkt i fallet, för det behövdes två för att kunna övermanna 14-åriga Emilia. 15-åringen greps i går och är anhållen. Mamman till den mördade flickan säger att hon var en ängel. Vad ska hon säga? Men världen var inte redo för denna ängel, säger mamman.

26.7.2024

Det 15-åriga flickan begärdes i dag häktad. Ännu en person är misstänkt i fallet för grovt skyddande av brottsling. 

14:09

Melak Muhammed heter den 15-åriga flickan som nu ska häktas i Lund. Förhandlingen började klockan 14. 

15:51

Hon blev häktad på sannolika skäl för mord. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Alla som är inblandade har utländsk bakgrund, vilket är så vanligt numera, men sällsynt dock med flickor i ett så grovt brott. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar