måndag 12 augusti 2024

Sjuk våldskultur i Sverige

 Danmark har reagerat starkt på att gangsterväldet i Sverige också påverkar Danmark. Fem svenskar har gripits i veckan misstänkta för våldsdåd i Danmark. Ledningen för Danmark önskar kameraövervakning med ansiktsigenkänning. Gränskontrollen mot Sverige har också skärpts denna vecka. Svenska tonåringar anlitas av gäng i Danmark för att utföra våldsbrott. Tjugofem försök att göra detta har upptäckts sedan i april i år. 

Alla dessa brottshistorier är en återgång till en tid i både Sverige, Danmark och Norge som vi för länge sedan hade lämnat. Då när familj och släkt bestämde mer än stat och lagar gjorde. Om jag vore präst skulle jag säga att dessa människor har ingen moral mer än den som säger: vi blir kränkta om vi inte får göra vad vi vill och att andra hatar dem när de gör vad de känner för, för att bli rika. Det handlar om social rättvisa och jämlikhet inkluderande mord, och att tonåringar vill ha allt genast. De vill bli rika som de tror att vi andra är och alltid har varit.

I Norge finns det också mycket pengar att hämta, stort våldskapital så där har svenska gäng också etablerat sig, särskilt i norra Norge i Troms fylke som ligger norr om Sverige. Det handlar om narkotika och om bedrägerier. Det hela beror också av att tonåringar inte längre inlemmas i det svenska samhället utan har en annan religion och inte är kristna. De har inga rättesnören, som gäller i Skandinavien utan där kan de göra som de vill. 

den sociala medieplattformen Telegram finns "jobbannonser" där anonyma letar efter tonåringar som är beredda att mörda i Danmark. De betalas med mellan trehundratusen till en halv miljon kronor. Justitieminister Hummelgaard i Danmark säger att de inte vill ha svenska barnsoldater i Danmark. Ifall många vill ta del av information på ett diskret och anonymt sätt, så används denna medieplattform. Ännu något som inte gick att göra före 2013, innan Telegram lanserades av två ryssar. 

PS. Summa summarum 29 mördade genom skjutning i år i Sverige tills i dag måndag. Senaste mordet i Norrköping. En 20-åring, två gripna. DS.

PSPS. Jaha så var det Linköpings tur. En man i 40-årsåldern sköts till döds på tisdagen 13 augusti. Offer nummer 30 i år i Sverige. DSDS.

Telegram säger sig stå för fria åsikter och nyheter, men kan också användas för att leja mördare bland svenska tonåringar som tas till Danmark. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar