lördag 24 augusti 2024

Tre döda och åtta skadade i Solingens terror

UPPDATERAT

 I maj dödade en afghan en polis i Tyskland och nu har en man dödat tre människor och skadat åtta varav fem är svårt skadade i Solingen, där det var fest och marknad. Det påminner mig om polismannen som blev attackerad vid Medborgarplatsen i Stockholm bakifrån och fick svåra skador. Bakifrån så fegt. Vad är det med de afghaner som gör så här? Ännu vet vi inte om det var likadant i Solingen, men att attackera människor och sticka dem i nacken är ett ganska säkert sätt att mörda dem. Dessa mördare har blivit radikaliserade, vilket betyder galna i mitt språkbruk, genom religion och politik. 

Den här världen behöver reformeras och människor behöver sluta underkasta sig gudar eller tro på en vansinnig politik. Typiskt att detta skedde på en fredag och när människor roade sig. Terrorister vill inge fruktan hos människor och det lyckas de naturligtvis med genom att mörda. Solingen har omkring 160 000 invånare, lite fler än i Nacka vid Stockholm. Men eftersom gärningsmannen är fri vågar väl ingen gå ut i dag i Solingen. Myndigheterna har också bett allmänheten att hålla sig borta från stadskärnan och festivalen är inställd. Den skulle ha firat Solingens 650 år och ha pågått hela helgen. Gärningsmannens signalement är ännu inte offentligt. Och han jagas fortfarande eftersom han försvann i tumultet efter knivattackerna. 

13:15

Musiken skulle fortsätta för att inte publiken skulle drabbas av panik på festivalen. Så fast människor attackerades och tre dog så skulle DJ:n fortsätta spela på scenen. Det fick han order om. Själv skulle jag inte ha lytt order, utan omedelbart slutat spela. Mördaren kunde nu smita igenom folkmassan utan att fångas in, för publiken visste inget. Det meddelar DJ:n själv på Instagram. Se bilden nedan. 

16:31

En 15-åring är gripen. Inte gärningsmannen säger polisen, men han visste om brottet. Han fick veta vad som skulle ske innan det hände, men anmälde det inte till polisen. Så sorgligt och trist!

21:17

IS har tagit på sig dådet och polisen har stormat ett asylboende. Det ligger bara 300 meter från torget där knivattacken ägde rum. Så trist och förutsägbart. Vila i frid alla offer. 

25.8.2024

En syrier, 26 år gammal, har tagit på sig dåden mot dessa elva människor. Han gick in på en polisstation och sade att det var honom som polisen letade efter. Han skulle hämnas alla muslimer i Palestina och överallt. Vilken idiot. De som var där ville bara fira. Inte något annat. De som dog var två män 67 och 56 år gamla och en kvinna 56 år gammal. Så meningslöst. 

Bilden är censurerad av Google. Mer finns att se här: https://www.instagram.com/topic/

I Solingen är tre döda och fem svårt skadade enligt polisen. Dessa galna mördare som förmodligen också i detta fall är religiöst och politiskt övertygade om att mörda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar