torsdag 1 augusti 2024

Vad är det för fel på Axel Rudakubana?

UPPDATERAT

 Hur kan någon som är 17 år få för sig att mörda flickor? Tre små flickor föll offer för Axel Rudakubana i Southport i England och tio personer, varav åtta flickor till försökte han mörda. Han knivskar dem. Är han tutsier eller hutuer var det första jag tänkte när jag såg att hans föräldrar kommer från Rwanda. Där blev det ett stort folkmord år 1994 då hutuerna deltog i ett massmord på en miljon tutsier och två miljoner av dem flydde. Det där har ju naturligtvis inte den här mördaren deltagit i, men vad gjorde hans föräldrar då? Han själv är född i Cardiff i Wales. 

Han är lillebror i familjen och mamman var hemma med de båda bröderna. Han verkar vara en inåtvänd ungdom med intresse för musikteater. Hans pappa jobbade och de var engagerade i den lokala kyrkan. Hans pappa försökte få honom intresserad av karate, men han var inte bra på det. De bodde i radhus strax utanför Southport. 

Ryska statliga medier bland andra gjorde nu saken värre genom att påstå att denne unge man kom förra året med båt till Storbritannien, att han var asylsökande. Inte sant, men det blev upplopp i London då. Mänskligheten är så lättlurad. Läs män förstås. Det är inte tillåtet att berätta vad brottslingar heter som är under 18 år i Storbritannien, men nu gjordes det för att inte det skulle kunna spridas fler falska nyheter. 

2.8.2024

Nu kommer nya uppgifter om att Axel Rudakubana tydligen var gravt autistisk och inte gärna ville lämna familjens hus och inte heller pratade med sina närmaste under perioder. Sjungandet som familjen ägnade sig åt var ett sätt tydligen att bryta tystnaden. Autism är i sig inte någon risk för mer våld utan då måste andra faktorer också finnas med. Fabian Cederholm i Sverige hade autism när han mördade två lärare, som 18-åring, och dömdes till livstids fängelse. Diagnosen gjorde inte att han inte dömdes till fängelse. 

De här tre flickorna fick inte leva längre. Från vänster Elsie 7 år, Alice 9 år och Bebe 6 år. De mördades alla när de var med i en dansklass. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar