lördag 27 december 2014

Inget nyval

UPPDATERAT
Det lär bli resultatet nu när Alliansen och socialdemokraterna har pratat ihop sig. Ett slags samlingsregering som om det vore krig i landet. Det kanske det är med alla bomber, brända bilar och en nedbränd lokal som användes som moské. För att inte tala om tiggarna på gatorna (också i går satt en tiggande kvinna utanför lokala affären när det var tio minus). Brotten är legio och inbördeskriget hotar bakom nästa hörn.

Då är det väl bra med en samlingsregering och att politikerna har pratat ihop sig för att bilda ett slags samförstånd inför den kris som förra valet åstadkom. Jag skrev redan för länge sedan att moderaterna och socialdemokraterna låg rätt nära varandra och har upprepat detta. Det vore väl på tiden att de jämkar och kommer överens. Stefan Löfven var inte någon bra statsminister, men kanske kan han växa nu då och bli bättre.

50-talet kommer inte tillbaka med nyval.
Det ska vi vara glada för!
Inte något särskilt roligt årtionde.

Jag minns det så. Fattigt!
Presskonferens är utlyst till klockan 10:30 i dag. Sex partier ska vara närvarande. Inte vänstern dock. Och naturligtvis inte sverigedemokraterna. Bra så! Är så trött på dessa extremister inom svensk politik.
10:38
Stefan Löfven öppnade pressmötet med att säga att detta innebär att han tar ansvar för att Sverige ska kunna styras. Denna överenskommelse kallas Decemberöverenskommelsen och innebär att sex partier har blivit överens.

Sverige har en stolt tradition, sade han, med blocköverskridande uppgörelser, som innebär samarbete och samverkan. Detta innebär att en minoritetsregering ska få igenom sin budget, oppositionen har lovat att lägga ned sina röster i vårbudgeten och därmed släppa fram regeringens budget. Det krävs stabilitet i detta läge.

Anna Kinberg Batra från moderaterna fick sedan ordet. Hon sade att inget parti längre kan styra Sverigen ensamt och detta innebär fyra huvudpunkter:

1. Statsministern släpps fram i en minoritetsregering
2. Budgeten går igenom
3. Inga utbrytningar ur budgeten
4. Samarbete och samtal

Detta stärker Sverige sade hon, men Alliansen kommer ändå vara stark i opposition och ta ansvar för Sverige. Det vanligaste ordet var Sverige i det dessa båda sade. Därmed har sex partier tagit ifrån de yttersta partierna makten. Skönt! Inget nyval/extra val således. Bra!


4 kommentarer:

 1. Vi som voterar på extremistpartier och (protest)röstar på SD tackar och tar emot. Det behövs en opposition i ett demokratiskt parlament.

  SvaraRadera
 2. Tack Staffan för dagens skratt! Extremister behövs inte enligt min mening. Inte i vårt land. Sex partier som kommer överens räcker alldeles gott och väl. De representerar större delen av väljarna och folket. Det är demokratiskt. De är folkvalda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad är man överens om? Weimar-politik?

   Radera
  2. Jaså du väntar på att Herr Hitler ska klampa in? Det vore bättre om du och andra levde på 2000-talet och inte på 30-talet.

   Radera