onsdag 30 mars 2022

Hushållens kostnader ökar med 1 300 kronor per månad

 Det är Handelsbanken som har räknat ut att ett genomsnittligt hushåll kommer att få lägga 1 300 kronor mer per månad  på räkningar, genom högre energipriser och inflation. Bostadspriserna spås att plana ut och att Riksbanken höjer räntan redan i september i år. Bostadspriserna kan också falla om energipriserna fortsätter att öka och räntorna stiger ännu mer. 

Det vore väl bra ifall priserna inte fortsätter öka på husen. Har just stått ut med några timmars bullrande helikopter över marken där vi bor, för nu byggs det ute på holmen i fjärden utanför. Det lönar sig ju. Sjötomterna i land går för sisådär 18 miljoner. I varje fall är det vad säljaren vill ha. Är så trött på allt oväsen som har pågått sedan det blev kommunalt vatten och avlopp här. För då får alla bygga stort. Det var något decennium sedan detta infördes. Och Värmdö kommun har nu fått betala till tomtägare som har velat bygga. För att kommunen inte har hunnit med att lämna bygglov inom föreskriven tid. 

Numera är det inte en båt som forslar byggmateriel till öarna utan helikopter. Tog några timmar i dag och det var ett helvetes liv där jag bor, men sedan slipper vi väl mer oväsen. Kanske. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar