lördag 12 mars 2022

Vi ska inte ha någon ny flyktingkris sade Morgan Johansson

 Hyresvärdar som har hyrt ut till Migrationsverket har fått sina lägenheter förstörda och vill aldrig mer hyra ut till Migrationsverket. Hundratals hyresvärdar runt om i landet har krav på 220 miljoner kronor av staten för överslitage och ren skadegörelse i deras bostäder. Morgan Johansson (s) sade för mindre än ett halvår sedan att någon ny flyktingkris var inte aktuell, inte något nytt 2015, så denne migrationsminister ryckte då på axlarna åt att många aldrig ville hyra ut till Migrationsverket igen. 

I dag så efterlyser Migrationsverket 30 000 platser efter bara några veckors krig i Ukraina, varifrån miljoner människor - mest kvinnor och barn - har flytt. Numera är Anders Ygeman migrationsminister och han behöver hjälp av kommuner med allt från tältläger till idrottshallar och lägenheter. Men kommuner som fortfarande inte fått ersättning för sina lägenheter sedan förra flyktingkrisen är inte så pigga på att ställa upp igen. 

Samtidigt är de män som kom förra gången avundsjuka på att människor genom privata initiativ ställer upp och tar hand om vänner och släktingar eller bekanta. Det liknar rasism menar ordföranden för Ensamkommandes förbund Stockholm för nu handlar det om vita, blonda och blåögda flyktingar, säger Arif Sulimani. Men så var det inte 2015 och framåt. Han säger att "ingen öppnade sina sommarstugor för dessa barnfamiljer. Men nu plötsligt har Sverige hur mycket plats som helst och folk springer för att tömma sina sommarstugor för ukrainska flyktingar."

Lika lite som det finns enbart vita, blonda och blåögda människor i Ukraina, lika lite finns de i Sverige. Så detta är ett uttryck för rent hat gentemot den sortens människor. Bara en på tjugo är blond i norra Europa och i hela världen är det kring två procent som har blont hår. Och vem har sett svenskar springa benen av sig för att tömma sommarstugor? Men det är omöjligt i nuläget att få ett boende genom Migrationsverket, så det är för väl att det finns snälla människor även i Sverige. 

Jag har kollat här i närheten där det finns massor med sommarstugor, men inte hittat en enda som erbjuder boende i en sådan. Däremot en familj som hade en annan familj inhyst och där mannen i den flyende familjen redan hade jobb. De efterlyste ett boende för flyende familjen, för det gick inte att få genom staten. Här kan ni se hennes facebook om denna sak.

Så avundsjuka gentemot Ukrainas kvinnor och barn vill vi slippa. För bedrövligt att klagomålen från de där unga männen fortsätter att komma. De fick allt Sverige hade att erbjuda då från 2015 och Sverige har hela tiden tagit emot invandrare sedan dess. Utan att bry sig om vare sig hårfärg, ögonfärg eller hudfärg. Bedrövligt att det inte finns någon tacksamhet fortfarande från dessa grupper av unga män. 

Nu behöver miljoner människor på flykt i vår närhet tas om hand. Först sade statsministern att vi inte ska ta emot flyktingar, men har nu ändrat sig. Hela Europa måste ställa upp och ställa sig emot det som pågår när en diktator nu har fått för sig att det är dags att erövra ännu ett markområde i ett annat land. 

I Hultsfred såg det ut så här efter uthyrningen till Migrationsverket. Husen revs. Faksimil från Hem och Hyra. 

 

1 kommentar:

  1. "Sådana reformer hade kunnat formuleras både från höger och vänster, med å ena sidan sådant som sänkta lägstalöner och avreglerad bostadsmarknad och å den andra fler enkla jobb i offentlig sektor och ökat kommunalt bostadsbyggande. Förmodligen hade båda delarna behövts.

    I stället för konkreta sakpolitiska reformer fick vi en ny åsiktskorridor där nästan alla partier tävlade om att vilja bygga högst murar mot omvärlden."

    UR dagens huvudledare i DN : Vi byggde efter 2015 allt högre murar när
    vi borde ha byggt kommunala bostäder istället. Hmmm ...

    SvaraRadera