onsdag 2 november 2016

Veronica Morales en mutad chef i Göteborgs integration

UPPDATERAT
Snart är vi lika fala som vilket annat land som helst. Sammanblandningen mellan kommunalt och privat är redan här. Veronica Morales avslöjas i kväll av Uppdrag Granskning när hon har förhandlat med Hero, ett norskt bolag som ska ta emot ensamkommande barn, när det redan är så att denna mottagning har strypts på statlig nivå med införda gränskontroller. Så fort avtalet är undertecknat går inte bara Veronica Morales utan också två andra tjänstemän från Göteborgs kommun över till företaget Hero.
Veronica Morales har skott sig själv
på Göteborgs stads bekostnad.

I mars i år tackade Heros VD dessa tjänstemän för att de hade varit så behjälpliga med att skaffa Hero avtal. Det sammanlagda värdet av avtalen beräknas till 140 miljoner kronor. Veronica Morales ansvarig för integration och flyktingmottagande i Göteborg och Louise Parbring ansvarig för flyktingboenden åt ensamkommande barn ordnar detta åt Hero. Marina Johansson är socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborg och undertecknade avtalet. Hon hade ingen aning om att Veronica Morales var på väg till Hero. Hon hade inte skrivit under avtalet om hon hade vetat detta.

Göteborgs stad betalar nu varje dag 81 000 kronor för platser som står tomma på flyktingboenden. Enligt Louise Parbring skulle det komma massor med flyktingbarn under sommaren, men de dök aldrig upp. Kanske för att de inte kunde ta sig in i Sverige lika lätt som förut. Men det kunde inte hon förutse. 

Uppdrag Granskning i kväll klockan 20 SVT1

15:00
Göteborgs stad polisanmäler nu hela hanteringen runt dessa miljoner. Avtalen är mycket svårtolkade och det är oklart vad som skulle hända vid en eventuell tvist. Kommunen har också gjort fler utbetalningar till Hero efter muntliga överenskommelser. Kommunen har gynnat Hero på ett förmodligen otillbörligt sätt. Ett avtal värt 22 miljoner har undertecknats av en chef fast hon inte hade rätt att teckna ett så stort avtal. Alla medarbetare ska återigen upplysas om vad som står om jäv i kommunens bestämmelser.


5 kommentarer:

 1. Ironiskt att heta något som MORALes om man sedan inte
  verkar ha så mycket av just den varan ...

  SvaraRadera
 2. Göteborgs kommun är en skam för hela landet och vår omvärld..Låt de ansvariga avgå omgående och sluta sitta i tv och säga " att det är mer utbildning som ska till". Alla som jobbar på våra kommuner ska kunna Kommunlagen "i sömnen". Bort med de ansvariga nu!

  Pia Westerlund/Pol.mag.

  SvaraRadera
 3. Det är inte bara kommunala omorala tjänsteman som är fel på.
  Hero har tecknat avtal som var uppvisade och granskade av PwC på 140 000 000 kr men i sin kommentar på hemsidan anger bolaget att de har erhållit avtalen på 30 000 000 kr. Undrar hur är det med skatten då ?

  SvaraRadera
 4. Misstänker starkt att både Veronica och Louise gapskrattar hela vägen till banken.

  SvaraRadera