onsdag 16 november 2016

IS-terroristen Michael Skråmo lurad

UPPDATERAT
Michael Skråmo gick på bluffen från en journalist i Kanada och trodde att han skulle få gifta sig en gång till i Syrien. Denne man som flyttade dit från Göteborg med fru och fyra barn för att utropa kalifatet. Och han hyrde ut sin lägenhet i Göteborg till en annan terroristFörra året väjdade han gråtande till fler att ansluta sig till jihadismen. 

I kväll i Uppdrag Granskning i SVT försöker Michael Skråmo få en fru till i Syrien. Han har dessutom fem barn nu, inte bara fyra. Den påhittade australiska kvinnan Sara pratar med Michael Skråmo två gånger i telefon. Han vill veta hur lång hon är och om hon känner någon imam som kan viga dem. Hon får också information om hur hon ska ta sig till honom genom Turkiet till Syrien. Hon får praktiska råd så att hon inte ska åka fast för säkerhetspolisen. Han säger att detta är en väldigt stor gåva från Allah, att hon ska dit. Och att hon är barnkär är bra för han vill ha många barn.

Journalisten Magnus Sandelin råkar dessutom ut för en jihadist, när han försöker undersöka hur det ser ut i Sverige. Sandelin uppmanas att peka ut "måltavlor för uppdrag". I Sverige. Detta ska vara platser där det finns många otrogna. "Bröderna" planerar uppdrag i Sverige och behöver hjälp. 

Kvinnan som är inblandad i rekryteringen av nya fruar heter Umm Hamza och kommer även hon från Göteborg. 

I kväll i Uppdrag Granskning SVT1 klockan 20

19.11.2016
Naturligtvis har Skråmo med familj sugit ut så mycket de har kunnat av svenska myndigheter i form av barnbidrag och hyresbidrag. Enbart barnbidraget har varit på kring 5 000 kronor i månaden medan de har befunnit sig i Syrien. När hustrun blev stämt av ett inkassobolag skickade hon i år ett brev där hon skrev till tingsrätten att de borde låta henne vara ifred för hon bor inte i Sverige och kommer nog aldrig tillbaka till Sverige. Michael Skråmo har obetalda hyresskulder till sin tidigare hyresvärd på drygt 60 000 kronor. Familjen blev utkastade ur det svenska välfärdssystemet först åtta månader efter att de hade åkt på hösten 2014. De länsade sina bankkonton innan de åkte. Om de kommer tillbaka kan de återigen bli föremål för krav på att betala.Michael Skråmo från Göteborg tillsammans med en son i Syrien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar