onsdag 15 maj 2019

Muslim knivhögg judisk kvinna i Helsingborg

UPPDATERAT
En muslimsk man knivhögg en judisk kvinna i 60-årsåldern i Helsingborg. Hon var på väg till sitt arbete. Polisen i Sverige kallar detta ett "vansinnesdåd", men i Israel tror de inte på detta utan menar att det finns ett hatbrott bakom dådet. Mannen är gripen i Köpenhamn av dansk polis. Han ska överföras till Sverige. 

Kvinnan är aktiv i den judiska församlingen och hon har en central roll där. Hon är hustru till ledaren för församlingen i Helsingborg. Hon fick svåra livshotande skador, men tillståndet lär nu vara stabilt. Naturligtvis vill ingen att detta ska vara ett antisemitiskt dåd, men risken är stor denna vecka när Eurovision går av stapeln i Tel Aviv. Myndigheterna i Sverige vill inte spä på detta med en hatbrottsetikett utan vill att detta ska dämpas istället för att trappas upp. Men mer än 80 procent av judarna i Sverige upplever att hatet mot dem ökar. Mannen är 29 år och greps på ett vandrarhem i Köpenhamn. Han är nu häktad i Danmark. Han greps i februari i år med kniv och bedömdes då vara svårt psykiskt sjuk. Mannen har i många år vårdats för allvarlig psykisk sjukdom. Varför är han ute på gatorna är frågan?

John Lundvik som representerar Sverige i Tel Aviv i Eurovision har tackat nej till att träffa människorättsorganisationer i Stockholm eller Israel och han vill bara vara den glade sångaren. Konflikten mellan Israel och palestinierna går tillbaka till 1948 då landet helt enkelt tog ifrån folket, som redan bodde där, deras mark och hus. Den politiken har fortsatt. Risken för mer våld denna vecka är stor, men förmodligen kommer inte finalen i Eurovision att drabbas. Det vore en katastrof för Israel om så skedde. 
17.5.2019
Familjen till denne mentalsjuke man har många gånger vädjat om att han skulle omhändertas. Under det senaste året har de gjort detta, men sjukvården ansåg honom färdigbehandlad och han skulle vara ute i samhället. Dagen efter att han släpptes ut på gatorna knivhögg han den judiska kvinnan. Han vårdades då innan detta hände i tolv dagar. Han är svårt sjuk och får psykoser med hallucinationer och förföljelsemani. Han vräkets nyligen från sin lägenhet efter att 30 poliser hade hämtat honom där. Den här vården vi har kan inte kallas annat än ett skämt. Han är uppenbarligen en fara både för sig själv och andra. Mannen blev svårt sjuk första gången 2013 och senast var det grannarna som larmade efter att han skrikit och gråtit på nätterna. Han är uppenbarligen i behov av vård. Ge honom detta! Mamman är också rädd för honom.Här på gatan i Helsingborg knivhöggs den
judiska kvinnan.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar