onsdag 22 maj 2019

Terroristen Mirsad Bektasevic är släppt

Mirsad Bektasevic som dömdes i Grekland till 15 års fängelse för terrorbrott år 2017 är nu släppt. Han befinner sig i Sverige. Han greps tillsammans med Amer al-Hasani när de var på väg att ansluta sig till IS. Han är från Kungälv, men föddes i Serbien, och dömdes redan 2005 till fängelse för förberedelse till terrorbrott. Han var då 18 år. 

Jag skrev om honom här för tre år sedan. Han var inneboende hos Michael Skråmo och skulle ordna till "team" för jihadister på Balkan och i Europa. Han ansåg att han hade rätt att "turista" i Europa. Men Säpo hade ögonen på honom och hade informerat andra säkerhetstjänster i Europa vad som var på gång.

Amer al-Hasani stod bakom den demonstration för de muslimska män som har frihetsberövats av Säpo och tagits i förvar. De är extrema islamister, som också är imamer, och som nu är sex till antalet. Här skrev jag om dem. Vilken skillnad i inställning det är bara efter tre år angående extrema muslimer. Kan ha att göra med att Stockholm utsattes för terror år 2017. Och att terrorister är värsta sortens brottslingar. 


Mirsad Bektasevic vid den senaste rättegången
mot honom i Grekland.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar