torsdag 2 maj 2019

Ensamkommande utnyttjades sexuellt av kvinnlig personal

I Sjuhärad har personal inom boenden för ensamkommande i flera fall inlett sexuella relationer med tonårspojkarna. Kvinnorna har varit 40plus och tyckt att det var bra med dessa pojkar och gett dem gåvor och till och med i något fall låtit dem bo hemma hos personal. Inom kriminalvården får kvinnor sparken om sådant uppdagas, men här lades istället locket på. Ett par av kvinnorna har omplacerats, men inte mer än så. 

Det hela har varit så vanligt att flera frivilligorganisationer har larmat om detta. Det är absolut förbjudet, säger Matilda Brinck-Larsen, som länge har jobbat med den här typen av boenden. Dessa ensamkommande är i beroendeställning och det blir svårt för pojkarna för de har hamnat i en situation där de inte kan fatta egna beslut. Frivilligorganisationen Agape kände till ett 20-tal fall i mars i år.

Den mest kände ensamkommande afghanen som har utnyttjats av en 40plussare på det här viset är den 18-åring som Johanna Möller bodde tillsammans med och hade som pojkvän. Hon hade flera sexuella relationer med pojkar på sitt HVB-hem. Afghanske sambon anlitades för att mörda hennes föräldrar. Han heter Mohammad Rajabi och han erkände till slut 2017 vad han hade gjort. Mamman till Johanna Möller överlevde, men hennes pappa dog. Bägge de dömda sitter nu i fängelse.


Johanna Möller manipulerade den afghanske
 ensamkommande
pojkvännen att begå mord.
Faksimil från SVT. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar