tisdag 21 maj 2019

Ska vi förbjuda runor?

UPPDATERAT
Strax får vi veta hur läget är för runorna och särskilt då den runa som ser ut som en pil. Det är tyrrunan. Den vill justitieminister Morgan Johansson förbjuda. Jag trodde inte det var sant. Att socialdemokraterna snart är likadana som talibanerna och ska förbjuda gamla bokstäver. Detta beroende på att skummisarna på högerkanten har tagit den som symbol. Tänk om de hade tagit en ros istället? Vad hade socialdemokraterna gjort då? Förbjudit rosor?

Ska vi förbjuda vikingatidens runstenar också? Hacka bort bokstäver på dem för de blir förbjudna? Förhoppningsvis kommer nu denna helt onödiga utredning fram till att tyrrunan ingår i vårt historiska arv och inte ska förbjudas. Här kan ni läsa vad Smålandspostens ledare tycker om detta tilltag. 
22.5.2019 
Det är guden Tyr som har givit namnet åt tisdagen. Måste naturligtvis byta namn på tisdagen också. Eller hur? Inte kan vi har gamla gudar som namn åt våra veckodagar. Onsdag, torsdag och fredag måste också bytas till något mer modernt och mer globalt. Så klart! Sic!
31.5.2019
Utredningen har kommit fram till att lagändringar inte behövs för att förbjuda runor. Det går redan att förbjuda vilka symboler och bokstäver som helst i Sverige. Så det är fritt fram för regeringen att sätta igång och förbjuda.
De båda översta bilderna innehåller
tyrrunan.
Nedanför är det vanliga pilar.
Kan ni skilja dem åt?
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar