tisdag 3 november 2020

Det vänliga Österrikes första terrorattack

 UPPDATERAT

Österrike tillhör de länder som har tagit emot flest migranter i Europa och varit vänliga mot migranter, men inget hjälper när IS slår till. Tre personer dog i går och gärningsmannen är skjuten i centrala Wien. Två män och en kvinna blev mördade. Femton personer är skadade på sjukhus, däribland en polisman. Sju av dem är svårt skadade. Terrorattacken riktade sig mot synagogan i Wien, men skotten träffade också de som satt på uteserveringar. På sex platser anföll män med AK4:or och knivar. 

Det småskaliga kriget finns i Europa och det kommer alldeles säkert bli värre. I dag införs också restriktioner i Österrike på grund av coronan och utegångsförbud råder från klockan 20 på kvällen. Förbundskanslern Sebastian Kurz kommer att hålla presskonferens klockan 10 i dag. 

8:44

Fyra döda, två män och två kvinnor, är det nu. Förutom gärningsmannen då. SVT är försiktiga och sade under morgonen att det är ett förmodat terrorattentat, medan regeringen i Österrike konstaterar att det är så. Men den regeringen är inte socialdemokratisk så den kan man väl inte lita på?

13:34

Den 20-årige mannen dömdes till fängelse 2019 för att han hade försökt ta sig till Syrien och gå med IS. Han släpptes innan hela straffet var avtjänat. Det låter en smula som Sverige, fast vi är väl ännu värre. Vi tar emot IS-människor som tar sig hit igen och månar om dem. 

6.11.2020

Österrike har stängt en moské och en föreningslokal för att terroristen besökte dessa och tros ha radikaliserats där. Skulle det kunna hända i Sverige? Vet inte. Här ska imamer utvisas, men när det inte går får de stanna och fortsätta sin verksamhet. Så här såg den döde gärningsmannen ut. Han var född i Österrike, men hade albanskt ursprung. Han hette Kujtim Fejzulai. Varför han är suddig över näsa och mun är obegripligt. Han ser ut som en vanlig människa där, men det kanske beror av corona? Någon tyckte han skulle ha mask?


PS. I Sverige sköts en man ihjäl och en annan dödades och hittades på gatan. Men det är så normalt så det noterar vi knappt. Vårt underbara land! DS.

PSPS. I Borås sköts en man till döds. Och i Bagarmossen sköts också en man ihjäl. På ett par dagar är fyra män döda, men vem bryr sig? Det var inga terrordåd. Bara vanliga kriminella. DSDS.

1 kommentar:

  1. Ett vänligt land, vari Adolf Hitler föddes och växte upp innan
    han utvandrade för att invandra till ett annat land ...

    SvaraRadera