lördag 7 november 2020

Trumps tid är till ända

 UPPDATERAT

Så skönt att slippa denne president som har varit som ett barn. Särskilt i sitt twittrande. Var länge sedan jag slutade läsa hans utlägg, men såg just ett program från BBC Brit om detta twittrande. Det var värre än jag trodde. Han är naturligtvis en fascistisk, narcissistisk människa. Han ser inte längre än näsan räcker. Och försöker tysta motståndare för gott genom angrepp. 

Det är ändå tur att vi har demokrati fortfarande i USA, men det kan bli skakigt ifall det aldrig blir ett resultat i presidentvalet. Denne amerikanske diktator kommer att försöka med alla medel att hålla sig kvar på presidentposten. Det annonserade han redan innan valet: att han inte skulle godkänna en förlust. 

Det trista är att en sådan man kunde få en så stor makt, men nu slår det tillbaka på honom själv. Till slut. Jag var bland dem som sade att han skulle få riksrätt och det fick han, men han friades på den punkten. Han är värre än Kalle Anka i sina uttalanden och har spärrat in barn i burar när de kom med sina föräldrar från Mexiko. De separerades från föräldrarna. Han sparkade alla som förde hans talan och tog själv över presskonferenserna i Vita huset. Och kallade till slut medierna för fiender till staten, efter att ha fört in begreppet "fake news" över hela linjen. 

Detta spred sig över världen tills grannarna här använde begreppet mot mig. Nu får vi hoppas att det blir tyst på alla skrikande, gapande människor och att mänskligheten kollektivt återupptar vägen mot en bättre värld. Tyvärr är som jag har sagt corona ett större hot mot människor än någonsin Trump har varit. Men det vore bra att få lite lugn i samhällena och slippa de konfrontationer, som pågår just nu mellan olika religiösa föreställningar inte minst. 

Polisen i Sverige ligger kvar på en hög nivå gällande terroratten och anser att Sverige ligger i farozonen för terrorattentat nu igen. Men det finns inga särskilda platser som behöver undvikas. En stor bombsmäll inträffade i natt i Trångsund. 

Dock är covid-19 på frammarsch igen och dödsfallen i Sverige har passerat 6 000. Dödligheten per år brukar ligga på ungefär 90 000, men i år kommer det att bli högre. I värsta fall kring 110 000. Detta har fått också finansminister Magdalena Andersson att tystna till slut om 40-talisterna. Hon har tidigare förföljt alla som skulle få pension för de kostade så mycket. Men i och med corona blev det slut på detta prat eftersom de som dör är 70plussare. Som sagt det behövdes ett virus för att tonläget skulle minska och förföljandet av personer ta en ände. 

17:39

Äntligen konstaterar CNN att Biden vinner och att han nu blir president. Så skönt att detta tjafsande nu är över och att det kanske kan bli ordning igen på USA. Joe Biden blir nu USA:s 46 president. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar