tisdag 28 september 2021

Explosion, brand Annedal Göteborg

UPPDATERAT

 En massiv insats från räddningsstyrkor pågår i Annedal i Göteborg. Tre trapphus vid Övre Husargatan i närheten av Linnéplatsen är drabbade och tre personer har förts till sjukhus. Femvåningshuset det gäller har evakuerats. Detta hände vid femtiden i morse då larmet kom. Det brinner i flera lägenheter på minst tre våningsplan. Det är rökigt och besvärligt. Ett tiotal enheter från räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter är på plats. Vad som har exploderat är ännu oklart. Annedal räknas som ett av de bra bostadsområdena i Göteborg. Det ligger centralt. Polisen menar att det handlar om allmänfarlig ödeläggelse. 

08:03

Fem personer har förts till sjukhus med ambulans och 18 till lindrigare skadade har förts med en särskild buss till sjukhus. Lätt att få i sig för mycket rök när det det brinner. Udens Sport på Övre Husargatan 20 är drabbat och kommer inte att öppna i dag. Se bild nedan.

8:31

Det är 24 personer som nu har behövt sjukhusvård. Tre äldre kvinnor är svårt skadade. Nu måste det bli slut på dessa galningar som inte tar någon som helst hänsyn. Alla naturliga förklaringar är uteslutna. Det är ett föremål som har exploderat. Bomb med andra ord. 

10:55

Sex personer är allvarligt skadade säger nu polisen. Sammanlagt 16 personer har förts till sjukhus. 

13:58

Det lär vara en polis som bor i fastigheten. Han har vittnat mot kriminella. Kan vara orsaken. Regeringen i form av Löfven och Damberg ska hålla presskonferens om en halvtimme. Vad ska de säga? Oacceptabelt? Vi har hört det förut. 

14:54

Nä de sa inget av värde. De vill ju inte spekulera. Men varför framträdde dom? Uppenbarligen för att visa att de finns. Och inte har gått under jorden. Usch!

29.9.2021

Etthundrafyrtio lägenheter är evakuerade i Göteborg. Sprängningen är unik genom sin stora påverkan. En bomb har placerats i källaren till huset och orsakat stor skada genom att det började brinna och var svårsläckt. En kvinna - Lisa 36 år - trodde att hon inte skulle få hjälp innan det var för sent, men blev till sist evakuerad genom sin balkong med sin hund. Det är en dramatisk berättelse hon har delgett Expressen. 

30.9.2021

Ska de verkligen få fast en man för detta? En man i 55-årsåldern som bråkat med myndigheter är tydligen misstänkt på sannolika skäl. En rättshaverist som tydligen är skriven i huset. En galning som spränger detta hus för att han skulle avhysas? Se namnet nedan. 

1.10.2021

Och allt detta för att han var skriven på fel adress. Han var skriven hos grannen av någon irrationell anledning och inte hos sin mamma, där han bodde. Lätt att skriva fel lägenhetsnummer. Men något så dumt kan ha orsakat denna enorma explosion. För han skulle knappast ha sprängt huset om han hade fått bo kvar. Kronofogden skulle avhysa honom samma dag som sprängningen ägde rum. 

13:54

Här skriver Sveriges Television att han skrev sig på grannens adress. Han är polis. 

15.10.21

En äldre kvinna som vårdats på sjukhus efter explosionen har nu avlidit. Därmed är det betecknats som mord. Men mördaren har ju också hittats död. Han flöt omkring i hamnen i Göteborg. Vid Stenapiren. Se det jag skrev här. 

 


Det här lär vara den polisen nu eftersöker för detta grova brott. Han hade tidigare ett polskt namn, men har bytt till ett mer svenskt. 
                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar