söndag 5 september 2021

Välkommen till Sverige Lisa Andersson

UPPDATERAT

Flera IS-kvinnor är på väg till Sverige, bland dem Lisa Andersson, som kommer från Västsverige. Hon är född 1989 och anpassade sig aldrig till det svenska sättet att leva utan föll ekonomiskt ända tills hon behövde en god man.  Hon reste till Syrien 2013 tillsammans med andra kvinnor, som hade anslutit sig till en extrem form av islamism. 

Hon utvisas nu av kurderna eftersom det inte har kunnat bevisas att hon har gjort något som är åtalbart inför domstol. Istället får vi ta hand om henne och de båda barn, som har överlevt vistelsen i fånglägret. Ett barn dog för henne. Hon har kallats för Umm Zubair, således mamma till Zubair. De här galningarna som överlät sina liv till IS var övertygade om att de skulle få ett paradis på jorden. Istället blev det krig och elände för alla dem. De båda barnen som följer med Lisa Andersson känner inte till något annat än ett svårt liv, för de är födda in i det. Vi får väl hoppas att de kan anpassa sig till ett liv i Sverige. De lär vara fem och sju år nu. 

Barnen tas om hand av socialtjänsten när de kommer hit. Polis och migrationsverket tar emot dem på Arlanda. Även medicinsk personal är där. Sammanlagt ska 26 barn tas emot, men det är oklart hur många kvinnor som kommer att utvisas ur lägren. 

Här skrev jag tidigare om Lisa Andersson. 

17:08

Saudiarabien stödde terrorattacken på USA den 11 september. En rapport om detta kommer att offentliggöras. Intet nytt under solen. Den varande bölden är Saudiarabien, som klarar sig undan allt. Men de tar inte ansvar för eländet runt omkring dem. 

6.9.2021

Alla tre kvinnorna har nu landat på Arlanda. De båda andra kvinnorna är två systrar, varav en tidigare bodde i Norrköping innan de gav sig iväg. Hon är orosanmäld hos socialtjänsten från UD nu. Kvinnorna har med sig sammanlagt sex barn. Två av kvinnorna anhölls direkt, men det kommer knappast att bli något straff för dem. 

7.9.2021

Alla tre kvinnorna är nu på fri fot, fast misstankarna om krigsbrott kvarstår. Inget straff alls i sikte. 


Så här har vi fått se Lisa Andersson tidigare. Kommer hon att bli svensk igen eller fortsätta att bära den förtryckande klädseln? För mig är det obegripligt att människor gick på propagandan om ett lyckligt paradis i Mellanöstern och ett nytt kalifat. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar