söndag 26 september 2021

Förstör inte ditt ansikte

Linda Evangelista var tills för fem år sedan en av världens mest uppburna och välbetalda modeller. Ända tills hon gick igenom en förfrysningsbehandling, som skulle ordna till hennes ansikte så att det såg bättre ut och gick att modellera. Utan operation. Så dumt så det kan var och en förstå att det skulle inte gå. Vem vill frivilligt utsätta sig för att få ansiktet frysbehandlat? 

Men hon gjorde detta och har nu skrivit om det på sin instagramsida. Hon har gått igenom plågsamma operationer sedan dess och försökt få tillbaka sitt utseende, men det verkar förlorat för evigt. Själv säger hon att hon inte fick veta något alls om riskerna. Hon har gått igenom sorgsenhet, depression och självförakt för hon känner inte längre igen sig själv när hon tittar i spegeln. Men vid 56 års ålder är det kanske meningen att hon ska göra något annat än att visa upp sitt ansikte?

Hon ser numera ut som en lite plufsig gumma på den bild jag har lyckats hitta. Och då blir hon ju inte längre igenkänd på gatan eller ens av sina tidigare arbetsgivare. Men att ha levt på sitt ansikte är en ytlig arbetsbeskrivning. Nu har hon chansen att göra något annat än att klaga på sitt utseende och stämma det behandlande företaget.

Men hon vill nu har 50 miljoner dollar (närmare en halv miljard svenska kronor) av företaget som felbehandlade hennes ansikte. Hon har spenderat 46 000 dollar per månad för att ta hand om sin son, som har en miljardär till pappa. Hon behövde livvakter och en anställd barnsköterska dygnet runt. Hon fick ett saftigt underhåll för barnet, som nu är tonåring. Han är ännu inte vuxen och kostnaderna fortsätter för henne. 

En del människor lever på en otroligt hög nivå rent materiellt. Hon uppskattades förra året ha en förmögenhet på 40 miljoner dollar (lika med ungefär 350 miljoner svenska kronor). Men ska man leva ett högtflygande jet-set-liv så går det åt pengar. Men som sagt det är kanske dags att komma ned på jorden och leva ett annat liv för henne. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar