torsdag 23 juni 2022

Brad Pitt grävde efter guld på sin mark

UPPDATERAT

 Brad Pitt talar ut i en lång intervju i tidskriften GQ och visar upp sig i olika utstyrslar. Han har ett gediget rykte som en av de sista stora megastjärnorna bland männen. Sådana som han finns snart inte längre när allt snabbare skapade serier för TV tar över. Utbudet är kvävande tycker jag och de stora filmerna är få numera på bio. Han har försökt hitta guld på sin mark i Frankrike, men insåg att han nog var lurad av en försäljare av metalldetektorer. Det fanns inget alls i marken. Men han blev som besatt efter detta guld. Varför? Han har ju tillräckligt med ägodelar. 

Sedan hade han under lång tid mardrömmar där han blev påhoppad och nedstucken med kniv. Han har försökt att komma underfund med vad detta handlade om, men det är ju svårt med drömmar. Han blev av med mardrömmarna genom att helt enkelt fråga varför han drömde så. Annars är han en göramänniska. Han måste göra saker annars känns det som att han dör en smula. 

Han har hunnit bli 58 år och har svårt med partyn, för han får kämpa med att komma ihåg nya ansikten och han tror att han kanske lider av en sjukdom, som gör att han inte känner igen ansikten. En slags blindhet för ansikten helt enkelt. Det har gjort att människor tror att han är självupptagen, men så är det inte. Han vill istället se själen på den han umgås med. 

Han har ett citat tatuerat från den muslimske poeten Rumi på en arm: "Det finns en äng bortom ont och gott jag vill träffa dig där." Brad Pitt har alltid känt sig ensam i livet och han menar att det som någon har sagt, att det är först när man kan bära stor smärta och stor glädje samtidigt som man har nått verklig mognad, är sant. Han frågar intervjuaren varför vi är här, vad som kommer sedan, varför vi är fångade här i kroppen och i omgivningen. Han jagar alltid meningen med saker och ting. Och han tror att han länge led av en depression. 

Brad Pitt kämpar mycket med att verkligen förstå sig själv, att vara ett äkta själv. Jag tycker han går för djupt och långt. Livet är inte så krångligt som han gör det. Men det är väl typiskt att han som har miljarder i dollar fortfarande kämpar med att förstå sig själv. Pengar gör ingen människa lycklig. Denna gamla sanning är han ett levande bevis på. Personligen har jag nått fram till en inre mognad som följer med åldern ifall en människa utvecklas rätt. Jag hoppas han också når detta när han blir äldre. 

16:36

Eller också är han så utstuderad att han skådespelar under intervjun också. För han vill ju ha ut sitt budskap om buddhismen eller vad det nu är. Eller som man skulle svara om man hade uppnått något i livet och förstått det: nej jag är inte upplyst, men min guru var det. Ungefär så, minns inte exakt. För vad är bättre än att berätta hur svårt det är i livet och vad som behöver göras och så ensam han har känt sig. Visst de som har insett något på djupet blir sällan kompisar med hela världen. 

Som en parafras på bilden av Ofelia i Hamlet men med händerna hälsande gudarna. Eller hur ska man nu tolka denna bild på Brad Pitt, som kommer från tidskriften GQ. Vid varje bild finns priset på och tillverkaren av dessa kläder. 

Här är motsvarande bild av Ofelia, en målning av Sir John Everett Millais. Han levde på 1800-talet.   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar