torsdag 16 juni 2022

Dags för mänsklighetens kris

UPPDATERAT

Det kollektiva minnet är kort hos mänskligheten så kriser uppstår med jämna mellanrum. Nu har det gått 30 år sedan den förra ekonomiska krisen i början av 90-talet så då är det dags igen. Inflationen är hög och räntorna höjs. Lönerna förlorar sin bärkraft och bostäderna har börjat att förlora i värde. Och vi gamlingar tas ingen större hänsyn till. Det märktes när jag besökte vårdcentralen i går. Sköterskan jag pratade med i telefon trodde jag hade ringt en timme senare än jag i verkligheten gjorde. Så jag sorterades sist i kön genom vårdens eminenta datorsystem. Så måste det ha gått till för inte sitter en sköterska och ljuger för mig. 

Jag höll inte på att få någon plats i vården alls, men fick det ändå till slut. Men naturligtvis så slarvades mina prover, som jag snällt lämnade, bort på labbet, och det ifrågasattes om jag ens hade lämnat dem. Men när läkaren hade sprungit fram och tillbaka några gånger - för inget kom ju upp på dataskärmen - så hittades dessa prover och det kunde konstateras att jag behövde medicin. Det visste jag ju redan, men man kan ju inte tro på en patient utan vidare. Rena vetenskapliga fakta måste ligga till grund. 

Det var likadant när jag besökte denna vårdcentral förra gången vilket var för något år sedan, för också då fick läkaren springa fram och tillbaka för att få rätt på prover och konstatera fakta. Mitt besök tog således mycket längre tid än det hade behövt. Inte undra på att vården går på knäna. Så det är inte något som har hänt just nu. Men det har inträffat under pandemin och efteråt. Kaoset är fortfarande inte över för det finns ju ännu virus där ute. 

Nu har olika saker sammanträffat i verkligheten så att krisen blir större än den hade behövt. Människor tror på att de själva har orsakat allt elände på jorden gällande vädret och klimatet. Ryssland har bestämt sig för att återgå till det stora rike det en gång har varit rent geografiskt och vi har folkvandringar i världen, som har varit mycket större än förut. Plus då denna skräckinjagande pandemi, som stängde ned världen och nu orsakar kaos på flygplatserna, för människor vill återgå till sina gamla liv. Personligen har jag fortfarande inte tagit några sprutor mot denna senaste sjuka och tänker inte göra det heller. Han man överlevt Asiaten på 50-talet så verkar det som att det sitter i och skyddar nu också. Eller hur det är. Förkyld har jag inte varit sedan början av 2020, kanske var det en släng av corona. 

Mänskligheten kommer inte att gå under, som alla som inte har varit med ett tag brukar tro. Men som alltid kommer en del råka illa ut och människor dör till slut. I Sverige är det kring 90 000 per år. Och det har väl gjort att myndigheterna tror att vi behöver ersätta denna mängd med samma import av vuxna människor, som kan jobba åt oss. Ett slags nytt proletariat, som dock inte går ihop med den befolkning, som redan finns i landet. Och istället ofta går på bidrag eller blir kriminella. 

Efter att smekmånaden med denna nya befolkning är över nu så kan också myndigheterna äntligen se verkligheten i ögonen och inte tro på den romantiska, exotiska föreställningen om långt bortifrån kommande människor, som alltid finns som en grund för att ta in nya människor i gemenskapen. Dock om de blir för många så slutar den inbyggda mekanismen hos människor att fungera. Igår hade jag dock förmånen att få min medicin från en läkare i 60-årsåldern med ett namn jag inte kunde uppfatta i telefonen. Sköterskan trodde jag hade fördomar mot en sådan läkare, så hon skyndade sig att säga att han var mycket trevlig. Jag fick förklara att jag inte uppfattade namnet. Att jag behövde veta det för att hitta rätt dörr där på vårdcentralen. Så mycket fördomar åt alla håll. Men så har vi formerat Sverige nu. 

22.6.2022

Den här debattartikeln hade jag missat. Men här förklaras varför en sköterska behandlar de som hon får kontakt med som barn, som inte kan sköta sin hygien och därför blir sjuka. Och försöker hålla patienterna borta från besök på vårdcentralen. Jo det kostar pengar för dem när man kommer dit, men annars om jag håller mig borta så tjänar de pengar på mig genom skatten ni vet. Vilket system! Fast jag tror knappast att vårdcentralerna kommer att införa detsamma som på bilprovningen, att man kan beställa tid själv genom att slå på lediga tider. Det är ju trots allt människor det handlar om, inte materiella ting. Och man bestämmer ju inte att man ska bli sjuk. Det skulle nog orsaka samma köer som på Arlanda antagligen och medföra död och elände för många. 

Det här är miljöpartiets bild av planetens kris. Vill ni att skräckpropaganda ska styra så rösta på dem! De har ju trots allt så gulliga färger på dessa kriser. Vill ni ha lösningar får ni rösta på något annat parti. De vet ju inte ens att det heter trippelkris. 


1 kommentar:

  1. Nu ska vi vara glada om vi får en läkare som behärskar det svenska språket.

    SvaraRadera