måndag 16 september 2024

Nytt mordförsök på Trump

UPPDATERAT

 En man är gripen för att ha försökt skjuta Trump i Florida. Han heter Ryan Wesley Routh är 58 år och greps sedan Trumps livvakter såg ett gevär. Han hade gömt sig i buskarna vid hål nummer sju på golfbanan, där Trump befann sig vid ett par hål längre bort. Routh är demokrat och hatade Trump, säger skyttens son. Han greps utan vapen efter en biljakt. Vapnet var en AK-47 lämnad på golfbanan. 

Det är inte det bästa att göra en martyr av Trump. För det blir han väl nu när det är andra gången någon försöker mörda honom. Routh bor inte i Florida utan på Hawaii och hans son trodde inte ens att han ägde ett vapen. Routh röstade på Trump 2016, men blev mycket besviken på honom och har sedan dess registrerat sig som demokrat. Trump är bättre skyddad nu än han var vid det förra attentatet då en person dödades och en kula gick förbi hans huvud och skadade hans öra. Nu vaktades ett par hål på golfbanan framför Trump, så skytten upptäcktes. 

17:19

Frågan är hur skytten kunde veta att Trump skulle vara på golfbanan. Det var enligt uppgift ett sista-minuten-beslut. Precis som när det första attentatet skedde så var inte alla med på båten. Polisen och FBI samverkade inte. Så därför kunde den skytten då komma upp på ett tak med direkt sikte mot Trump och talarstolen där han stod. Nu var det Secret Service som stod för skyddet av Trump, vilket görs för presidenter. Och det var också de som upptäckte skytten. Ett vittne tog bild på bilen för han såg skytten springa mot den. Så kunde den 58 år gamla skytten Routh gripas. 

Här skrev jag om det tidigare attentatet. 

Det här är skytten som togs vid golfbanan i Florida. Han är ostraffad och röstade på Trump år 2016. Men blev mycket besviken. Han heter Ryan Wesley Routh. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar