fredag 8 maj 2015

Cameron får sitta kvar

UPPDATERAT
Tories blir största parti i Storbritannien och får 316 platser i parlamentet enligt de senaste valmätningarna. Labour backar till 239 platser. Det är ett bra resultat tycker jag. Spekulationerna gäller om de konservativa till och med kan få egen majoritet. I Sverige fasar medierna för att Storbritannien kan gå ur EU, men det är naturligtvis ingen katastrof. En folkomröstning om detta är utlovad till 2017. Det skotska nationalistpartiet (SNP) tar en stor seger i Skottland.

Annars har valet mest handlat om ekonomi. Ett ordentligt resultat väntas inte förrän i dag eftermiddag, men ett ganska säkert utfall är klart vid åttatiden i dag på morgonen. Parlamentet har 650 platser sammanlagt.
7:31
Det lutar åt att de konservativa får egen majoritet. SNP har raderat ut labour i Skottland och valundersökningarna hade fel eller också har väljarna ändrat sig i sista stund. Tories får nu 325 platser i parlamentet. Det är det senaste.
13:39
Labourledaren Miliband avgår efter det usla valresultatet. 
14:29
Margot Wallström beklagar valresultatet i Storbritannien för ur hennes synvinkel är det inte bra. Så inskränkt kommenterat, men det är väl typiskt för utrikesministern. 
Daily Mails förstasida. Pappa vann! Fin kram. 
Tories 331 och Labour 232 platser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar