fredag 15 maj 2015

Vilda västern i Göteborg

UPPDATERAT
Ett alltmer laglöst samhälle breder ut sig och unga män får plikta med sina liv. I natt mördades den femte unge mannen i år i Göteborg. Han var känd av polisen sedan tidigare. Han var 20 år och sköts ihjäl i Bergsjön, men hittades i Partille vid en bensinstation. Det här är vår framtid och vårt hopp för så brukar män i 20-årsåldern framställas. Men just de här kostar oss bara pengar. De är kriminella och tänker inte bli något annat. Och orsakar vanliga människor stor sorg när oskyldiga råkar komma i deras väg. 

Utvecklingen är på väg åt alldeles fel håll och polisen har slutat säga något om att de ska ordna det här, att mer resurser ska satsas. De är också försiktiga med att säga att det är gangsterrelaterat eller har med kriminiella gäng att göra. Men troligen är det så menar också polisen. Det dödande som pågår är naturligtvis bara toppen på isberget och under detta ligger alla andra brott som dessa ungdomar står för.

Det sker ungefär en skottlossning per dag i Sverige och det är kring åttifem procent män som står för brotten och också de som blir offren. Kring hundratusen nya svenskar kommer att fly till vårt land i år och bland dem finns också de som redan är kriminella. Utrikes födda står för fler brott i procent än inrikes födda i Sverige. Så har det varit i ett kvarts sekel i Sverige. Det förklaras med socio-ekonomiska faktorer. De har helt enkelt mindre pengar att röra sig med och hittar på kriminella metoder att skaffa mer. Då kan de också få del av den makt, som de annars tycker att andra har. 

Personer från Afrika och Mellanöstern är också överrepresenterade i statitstiken över brott. Personer vars familj har fått försörjning genom socialbidrag har sex gånger så stor risk att begår brott än andra och personer med enbart förgymnasial utbildning fem gånger så stor risk att begår brott. Detta enligt undersökningar från Brottsförebyggande rådet.

De stora kulturella skillnaderna gör att invandrare får gå på kurs för att lära sig hur man bor i våra bostäder. Detta hände nu i Vänersborg i april, där invandrare undervisades på arabiska, somaliska och tigrinska (som talas i Etiopien). Det är grundläggande information om sopor, parkering, tvättstugor, skillnad mellan slitage och skadegörelse och uppsägningstider. Och i TV såg vi invandraren som hade kommit till Sverige få frågan per telefon från hemlandet om hur maten tillagades: hon skrattade och sade att de har en spis inomhus. Men tänk om alla som kom hit fick en fadderfamilj tyckte Vänersborgsbostäder. Då slapp de gå på kurs. 

Här skrev jag senast om Vårvädersligan i Göteborg. Och här kan ni läsa vad Bergsjögänget har kostat samhället. Det är 16 miljoner bara i rättegångskostnader. 
12:20
Enligt SVT så skjuts det numera för att döda och inte längre för att varna. Rädslan för långa straff har tydligen minskat och de som skjuter siktar på överkroppen och huvudet istället för benen, vilket gjordes tidigare. Mekanismerna påminner om de som utlöses i krig och nivån på gangsterkriget har nått en ny höjd.
16.5.2015
Till och med Göteborgs varumärke kan påverkas och själva staden. Nu är varumärket kaniner och dödsskjutningar, men en död kanin vill ingen ha. Så sant. Det kan påverka människors vilja att bo i Göteborg. Det har det nog redan gjort. Märkligt nog så var de yttre förorterna redan på 60-talet brännmärkta. Då när jag bodde där. Ränderna går aldrig ur. 


Här får ni en bild på den pålitliga naturen.
Körsbärsträdet blommar i dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar