lördag 7 januari 2017

Esteban Santiago krigsveteran dödade fem

Esteban Santiago på en faksimil
 från twitter.
Det var Esteban Santiago som gick till attack mot passagerare på flygplatsen i Fort Lauderdale i Florida. Han är krigsveteran från Irak, tillhörde ingenjörstrupperna och är 26 år gammal. Han ser sjuk ut på bilderna av honom och han led av att USA:s regering försökte tvinga honom att se på IS-filmer över internet påstod han. Han hörde röster. Ingick i hans tvångsföreställningar. Han finns på bild när han pekar upp i luften, ett tecken som IS har. Det är Allah som bestämmer allt och är den ende guden. Han fick flera medaljer under sin tjänstgöring för militären.

Han föddes i New Jersey, men växte upp i Puerto Rico och bodde nu i Alaska. Inte en stat lämplig för någon som vuxit upp i tropiska Puerto Rico. I Alaska får man alltid kämpa för sin överlevnad, särskilt den här årstiden. När han kom hem från Irak fick han till sist lämna militären eftersom han flera gånger försvunnit utan att berätta något om vart han begav sig. Han lades in på sjukhus flera gånger när han kom hem från Irak för fem år sedan. Nu bodde han med sin flickvän och en bebis född i september förra året i Alaska. Han hade bråkat med sin flickvän och inte prata med sin familj på tre veckor. Han utförde attacken på oskyldiga passagerare utan ett ord.

Han hade checkat in vapnet, som han hämtade och sedan gick han in på en toalett och kom ut skjutande planlöst bland människorna. Åtta människor skadades förutom de fem döda och de är förda till sjukhus i stabilt tillstånd för fem av dem. Det var människor som väntade på sitt bagage som blev skjutna. Esteban Santiago blev själv inte skadad utan togs av polisen. Det enda bagage han hade var vapnet. Han har varit anklagad för att ta strypgrepp på sin flickvän och också för att ha innehaft barnpornografi. Så trist att den amerikanska psykvården fungerar så illa. 

Men Steve Frappier hade tur för i ryggsäcken hade han sin dator och den träffades av en kula, men kulan studsade bort. Han hade ryggsäcken på ryggen och mot skytten och kände att han blev träffad av något. Det var först när han gick på toaletten för att se om han var skadad som han såg hålet i ryggsäcken. Kulan hittades i en av ryggsäckens fickor. Ryggsäcken och datorn räddade hans liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar