fredag 6 januari 2017

Väx upp Donald Trump!

UPPDATERAT
Den uppmaningen står USA:s vicepresident Joe Biden för. "Det är dags att bli vuxen. Du är president", fortsätter Joe Biden. Presidenten Donald Trump tror inte på vad de egna underrättelsetjänsterna har kommit fram till: att det var Ryssland som lade sig i det amerikanska valet och därmed antagligen säkrade en valseger åt honom. Han är så narcissistiskt insnöad på sig själv att han inte kan höja blicken och se vad som pågår. 

I dag ska tillträdande presidenten träffa cheferna för FBI och CIA och få höra deras version av saken. Han har hånat dessa på twitter och undrat varför de måste skjuta upp mötet till i dag, men det har hela tiden varit bestämt att hållas just i dag. USA:s säkerhetschef James Clapper sade i går att han har mycket högt förtroende för slutsatserna att Ryssland var inblandad i presidentvalet i november.

- Ryssarna har en lång historia av att försöka påverka val, både sina egna och andras, menade James Clapper och fortsatte att det här var det mest direkta försöket någonsin att blanda sig i USA:s politik. En direkt kampanj menade han och sade sedan att han inte kunde gå in mer i detalj på detta för då skulle han äventyra myndighetens källor. En rapport lämnas nu till både president Obama och till Donald Trump och den kommer att publiceras censurerad nästa vecka. 
Tillträdande presidenten Donald Trump fortsätter att offentligt ifrågasätta sitt eget lands säkerhetsmyndigheter.
I dag ska han informeras av FBI och CIA om vad som pågick under valet
när han blev president.
Han twittrar som om han vore vem som helst och inte vald till president. 
9:54
Här kan ni se var presidentfamiljen Obama kommer att bo i framtiden. Åtminstone tills dottern Sasha tar sin examen. En mur vid huset behövdes för att det skulle vara säkert och garaget byggs om till kontor med badrum. Familjen kommer också i fortsättningen att bevakas av Secret Service. 
16:21
Så finns det siffror på att Donald Trump är skyldig häpnadsväckande 1,8 miljarder dollar till fler än 150 låneinstitut. Detta genom alla de företag som han äger eller är delägare i. Detta kan vara en potentiell källa till konflikter när han nu ska ta över presidentämbetet.

Skräckversionen är ifall Trump personligen skulle bli skyldig till dessa skulder eller att han kan bli sårbar för hot från långivare. Donald Trump har tidigare berättat att han är skyldig 315 miljoner dollar genom de företag han äger till fullo. Men det är när alla företag räknas in där han är inblandad till åtminstone 30 procent i företaget, som den stora siffran på 1,8 miljarder dollar uppkommer. 

Presidenten kommer att vara inblandad i att utse cheferna för dessa institutioner som Wells fargo, JP Morgan, Black Rock, Prudential och Deutsche Bank. Han är också skyldig pengar till MetLife Inc, som är inblandad i en rättslig strid med regeringen. Den vill reglera företaget hårdare. Donald Trump kan släppa den rättssaken när han tillträder. Presidenten har lovat att dra sig tillbaka helt från sina affärer när han tillträder den 20 januari, men hur det ska gå till praktiskt sett är inte klart.
21:27
Inga cyberattacker har påverkat presidentvalet meddelade Donald Trump efter att han hade träffat FBI och CSI. Men för att inga cyberattacker ska drabba USA ska en plan tas fram som inom 90 dagar ska säga hur dessa attacker kan bekämpas i framtiden. Och hur dessa ska stoppas. 
7.1.2017
Här är hela rapporten om hur Ryssland och president Putin försökte påverka valet till president i USA. Något Trump betecknar som häxjakt! Men det står helt klart att Putin föredrog Trump som president framför Hillary Clinton. Vilket rävspel! De ryska agenter som förde över e-post till Wikileaks är identifierade. Fast Wikileaks har förnekat att de fick mejlen från Ryssland. Ännu mer rävspel. Trist!
7:36
Nu är det demokraternas eget fel att de blev hackade av Ryssland och Putin. Det blev minsann inte republikanerna för de hade ett starkt försvar. Och min pappa är starkare än din som småbarnen brukar säga. Suck. 
9.1.2017
Långsamt blir nye presidenten tvungen att ta till sig vad som har hänt. Hans stabschef sade i en bisats i Fox News att Trump har godtagit att Ryssland låg bakom just den här attacken mot valsystemet i USA, men att det handlade om hur dåligt det demokratiska partiet hade skyddat sig själva mot att bli hackade. Barnet Trump kan kanske långsamt förmås växa upp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar