tisdag 31 januari 2017

Trump you´re fired

UPPDATERAT
Han sparkar nu Sally Yates som sitter som tillförordnad justitieminister tills Trump får sin kandidat godkänd. Hon var tillsatt av president Obama. Trump kunde inte godta att hon inte tänkte följa hans exekutiva order och inte försvara hans inresestopp av flyktingar och människor från sju utpekade länder. En advokat kommer att ersätta henne tills Trump får Jeff Sessions godkänd av kongressen. 

Människor som har medborgarskap i Syrien, Irak, Iran, Libyen, Somalia, Sudan och Jemen vägras visum i 120 dagar. Syriska flyktingar får inreseförbud på obestämd tid. Det kommer också att gälla alla som har rötter i de olika länderna och de som har dubbla medborgarskap i Sverige. Ursprunget spelar också roll och risken är att de som har haft medborgarskap i länderna också stoppas. Meningen är att hålla terrorister borta.

Det senaste terrordådet i förrgår i Kanada i Quebec utfört av 27-årige Alexandre Bissonnette verkar inspirerat av att Trump har kommit till makten. Han radikaliserades emot immigrationen och mördade sex muslimer när de bad i sin moské. Han är också misstänkt för fem mordförsök. Han föddes i Kanada 1989 och kommer från en exemplarisk familj utan problem, men mer och mer blev han en icke populär nörd. Han läste antropologi och statskunskap på universitetet Laval och fick ett rykte som troll på facebook för sina kommentarer om migration och feminister. 

Han menade att Kanada skulle sluta likadant som Europa i kaos och att det var en invasion som pågick. Hans åsikter var ultrakonservativa. Sedan en månad tillbaka fanns han hos vänner och svarade inte längre på telefon eller facebook. Han älskade Trump och var för Israel. Han hade inte förespråkat våld som en politisk metod. Han var blyg, arrogant och introvert och ej tidigare känd av polisen. Jag önskar att det gick att säga: Trump you´re fired. Men det är naturligtvis inte möjligt. Först måste han förstöra presidentskapet i USA i grunden.
19:04
Nu meddelas att alla med svenska pass ska kunna komma in i USA. Spelar ingen roll var de är födda. Så underbart! Har ändå tappat lusten att åka dit. Och det går inte att kräva att jag ska visa mobiltelefon heller och berätta vilka sidor på internet jag har besökt. Har ingen mobiltelefon helt enkelt. Tänkte inte på det sa Trump. 
1.2.2017
Alexandre Bissonnette rekade innan han överföll de bedjande muslimerna. Han sågs vid moskén ett par gånger och senast 24 timmar innan terrordådet.

Alexandre Bissonnette på bild från facebook. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar