fredag 13 januari 2017

Polisen klarar inte jobbet

UPPDATERAT
Morden är sex stycken antecknade i år, misstänkta sådana. Det senaste i går där en 16-årig pojke föll offer vid en busshållplats. Skjuten. Nästa vecka ska inrikesminister Anders Ygeman träffa polischefen Dan Eliasson för att få en förklaring till varför brotten inte löses. Varför polisen inte klarar jobbet. Som jag skrev i går så behövs det kring 10 000 fler poliser för vi har så många ouppklarade brott i landet. Vi har flest poliser i Norden, men det är lite jämfört med resten av EU. Och vi är mer lika andra EU-länder än våra grannländer. 

Staten har tagit på sig att importera en ny befolkning och är nu skyldig kommunerna miljardbelopp för dessa nytillkomna, som staten kanske inte ens kan betala i år. Sverige har importerat en befolkning, som delvis aldrig kommer att kunna försörja sig själv utan det ska de som redan bor här och betalar skatt göra. Det är en rätt hopplös situation. Det är inget nytt påhitt för samma inställning till andra folk hade mina släktingar i början av 1900-talet: det var synd om dem. Men då var Sverige fattigt och det var ingen idé för andra befolkningar att ta sig hit och dra nytta av det fattiga Sverige.

Men numera har vi tagit på oss att försörja andra länders befolkningar i Sverige, vilket är en rasande dum idé. Kommuner och stat går på knäna och fortfarande har vi inte stängt igen landet så effektivt att vi kan börja återhämta oss. Vad ska vi ta oss till? Det är väldigt tyst just nu på den politiska sidan för skatterna måste höjas. Både staten och kommunerna måste ha in mer pengar för att betala för denna massiva folkimport. Och det tar inte slut där för landet knakar i fogarna. 

Enligt den senaste Brå-undersökningen känner sig massor av kvinnor oroliga över att gå ut på kvällen och natten i sitt bostadsområde. Var tredje kvinna är rädd att gå ut i området där hon bor. Och då gäller det inte de sk "utanförskapsområdena" utan överallt i Sverige. Äldre och yngre är mest rädda. De har fog för det. De är de mest utsatta och minst kapabla att försvara sig mot överfall och rån. Eller sexuella övergrepp. Förtroendet för rättsväsendet minskar har Brå också konstaterat, vilket inte är så underligt för brotten är svåra att beivra när ligor kommer hit från utlandet.

Vi får helt enkelt betala för att vi själva och våra politiker har varit så naiva och trott att lilla Sverige skulle kunna hjälpa hela världen att förändras genom att ta hit alla människor. Det har länge varit en industri i landet, men en som har tärt svårt på våra resurser de senaste åren. Men det har vi inte låtsats om för ekonomi har aldrig varit något att räkna med när det gäller att hjälpa hela världen. Vår förre statsminister Reinfeldt tycker fortfarande att det är en bra idé. Han behöver ju inte betala utan har gjort sig en karriär på detta. Naturligtvis är han fortfarande för att byta ut en del av befolkningen. Han har inte något ansvar för detta längre. 

Brotten ökar och polisen har inga resurser. Hur ska det gå? Det är kanske redan för sent när maffiorna har tagit över i vissa stadsdelar och varför brinner det så mycket i förorterna? Kanske av rent materiella skäl? Alla vill bo i stan eller är missnöjda med vad de har. Vad ska man göra då om inte tända eld på det egna boendet? Kommunen och staten får fixa så att det byggs nya hus där allt fler flyttar in som inte själva kan betala för sig eftersom de går på bidrag. Vilken karusell. Vem ska stoppa den och göra Sverige normalt igen?
11:13
Det sjunde misstänkta mordet för året upptäcktes i går i Malmö. En man låg död och knivskuren i en blodpöl i en lägenhet, där polisen skulle husrannsaka. Tre mord i Malmö och de andra misstänkta i andra delar av landet. Ett mord varannan dag. 
11:29
Knappt har jag skrivit klart uppdateringen om sju misstänkta mord förrän det åttonde misstänkta mordet i år meddelas i Värnamo. En kvinna. Hon hittades i går, en man i 60-årsåldern är anhållen.
14.1.2017
Pappan till den mördade 16-åringen säger till DN att han flydde hit för att han inte ville få sina barn dödade. Det går inte att fly någonting. Särskilt inte i Sverige. Tyvärr. Våldet tar aldrig slut. Alla tar med sig sitt bagage hit. 
15.1.2017
Malmö är den näst farligaste staden i Europa. Den platsen har staden fått bara på ett par år. Nummer ett är Neapel, där maffian länge har styrt. I Malmö är det socialdemokraterna som har haft makten under årtionden.

PS. Hultsfred är den första kommunen som har gett upp. Kommunens flyktingmottagning är stängd. Hultsfred betalar inte längre bidrag för de nytillkomna som flyttar dit. Frivilliga har fått ta över och ge nödhjälp istället. Det finns inga kommunala pengar. DS.
Sverige brinner, både konkret och symboliskt. Vem ska göra något åt detta?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar