fredag 20 januari 2017

Så här bor äldre i Värmdö

UPPDATERAT
Pensionärer vid Gustavsgården i Gustavsberg har placerats i containrar på 12 kvadratmeter och där ska de bo i tio månader medan deras lägenheter renoveras. Det är ett skamligt boende där det var 10 grader varmt och de frös så att de hoppade i sina sängar på natten berättar Berit Grundström, 86 år. 

Ingen hyresnedsättning är beslutad och det går knappt att vända sig där inne med en rullator, som de är beroende av. Alla deras saker har inte fått plats i det lilla utrymmet, som beskrivs liknande en fängelsecell av Alfred Endl 90,  utan har fått magasinerats. Det är en ren ättestupa Värmdö kommun har skapat här för dessa pensionärer.
21.1.2017
Nu tycker socialdemokraterna i kommunen att pensionärerna ska slippa att betala hyra när de bor i containrar. För detta parti trodde aldrig att det skulle bli så här när de lämnade över detta till tjänstemännen i kommunen. Ibland undrar jag vad politikerna egentligen gör för sina fantasilöner. För det mesta delegeras ju till tjänstemän. Så blev det också med barackerna som uppfördes till flyktingar. Detta gjordes utan bygglov och nu flyttar de nya in. I baracker som fortfarande inte är godkända. Överklagandetiden är inte över. Går det så går det! Det har länge varit kommunens motto. 
22.1.2017
I morgon ska kommunens politiker diskutera pensionärerna och förutom hyresnedsättning kan de också få nedsatta matpriser, för det är längre till matsalen nu också. Dessutom ska byggandet skyndas på så fort det går.

Värmdö kommun äger Gustavsgården och har placerat
 åldringarna i dessa containrar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar