lördag 29 januari 2022

Det är svårt att tycka synd om Eva Larsson

 UPPDATERAT

Aftonbladet har uppenbarligen svårt att hitta människor som det går att skriva snyftartiklar om. Men de har funnit Eva Larsson, 65 som valde att pensionera sig själv när hon var 61 och därför bara fick drygt 7 000 kronor i pension. Hon lät sig vräkas från sin lägenhet, för hon kunde inte få bostadsbidrag för hon är gift. Då anses det att man är två om hyran. 

Hon gifte sig med en turkisk man, som hon hade en semesterromans med för många år sedan. Och det skulle ha gått att skilja sig ifrån honom. Man behöver inte ha samtycke om man gör det. Hon säger att hon inte får tag på mannen, men det behöver hon väl inte? Det är bara att lämna över detta till rättsväsendet. Så sköter de den saken. 

Hon bor nu i Vällingby i ett rum hon hyr för 5 000 kronor i månaden. Det fungerar, men hon skulle gärna vilja ha ett eget badrum. Hon har diabetes och måste ha sina dyra mediciner för att försöka hålla sjukdomen i schack. Jag måste säga att jag förstår inte hennes situation

Jag har frågat reportern som skrev artikeln varför det här måste gå vidare på det här viset. Vi får se om jag får något svar. Fattigdomsgränsen går vid 13 630 kronor för 2021. Men det går ändå inte att tycka synd om Eva Larsson, för det verkar som det är något dolt i hennes historia. Vad vet jag inte. 

31.1.2022

Och här är det synd om gravida Hilda Dahlberg i Kalmar. För hon får ingen ersättning nu när hon inte kan fortsätta med sin praktik till sjuksköterska. Och blir av med sitt studielån. Man behöver läsa ända till sista stycket för att få veta att hon kan jobba på sitt gamla jobb tills hon är i 20:e veckan och sedan kan hon få graviditetspenning. En del vet inte hur bra de har det!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar