söndag 2 januari 2022

Prins Andrew i hårt blåsväder

 UPPDATERAT

Prins Andrew har länge varit skandalös eftersom han var vän med Jeffrey Epstein och har anklagats för sexuella övergrepp i hans närhet. Jag skrev om prins Andrew när Jeffrey Epstein tog livet av sig för två år sedan. Han är drottning Elizabeths tredje barn och kungafamiljen tar nu avstånd från honom. Han kan bli av med sin titel hertig av York och det går knappast för honom att komma undan den allt större skandalen. 

Det finns bildbevis på att prins Andrew var i Jeffrey Epsteins bostad i New York. Jag skrev om det här och om de anklagelser om övergrepp mot den då minderåriga Virginia Roberts, som lades på honom. Nu pågår rättegången mot Jeffrey Epsteins vän och den som ledde flickorna till honom Ghislaine Maxwell. Hon blev dömd av en jury i slutet på 2021 och hennes straff ska utdömas. Hon kan få upp till 65 år i fängelse. 

Det är en smutsig byk som tvättas nu i civila rättegångar i USA och i denna dom mot Ghislaine Maxwell. På tur står prins Andrew som kan bli av med sina militära grader dessutom. Svårt att komma undan denna sexskandal där överklassen tyckte sig kunna utnyttja unga flickor. Prins Andrew var känd som partyprinsen och reste jorden runt i sin jakt på nöjen. Han var gift tidigare, men det blev skilsmässa från Sarah Ferguson 1996. Han sägs ha varit drottning Elizabeths favoritson, men kanske inte längre. Han har redan lämnat sina offentliga uppdrag för det engelska kungahuset. 

3.1.2022

Morgonstudion i SVT tog upp i morse att prins Andrew har sagt att han inte kan svettas och därför är det som har sagts om honom fel. Nu krävs att han ska bevisa att det är sant, vilket hans advokater nekar till. Han kan dömas till skadestånd, men han behöver inte bege sig till USA och någon rättegång. Och frågan är om han i så fall kommer att betala något skadestånd. Det bästa hade naturligtvis varit att han inte hade uttalat sig i detalj alls. Men han är väl inte den vassaste kniven i kungahusets låda. 

19:21

Domstolsdokument visar nu att Jeffrey Epstein betalade en halv miljon dollar för att inte Virginia Roberts skulle gå till domstol. Inte heller skulle hon göra det mot någon i hans närhet. Det hände år 2009 och kanske trodde alla att då var faran över, men massmedierna nöjer sig aldrig. Och inte heller allmänheten när sådana högdjur som prins Andrew är inblandade. Dock visar detta en del girighet från Virginia Roberts. Hon tog pengarna. Det var viktigare än att dra Jeffrey Epstein inför domstol. 

5.1.2022

Domaren Lewis Kaplan i USA godtog inte vad prins Andrews advokater sade om att hela målet borde avvisas för att Virginia Roberts hade tagit emot ersättning för vad som hade hänt och lovat att inte stämma någon i Jeffrey Epsteins närhet. Han meddelade dock inte någon dom genast utan lovade att göra detta "pretty soon". Han behöver tänka över vad han ska säga. 

6.1.2021

Om domaren Kaplan bestämmer att fallet ska gå till domstol kan Virginia Roberts tjäna ännu mer pengar på sina anklagelser. För då är det troligt att det sker en uppgörelse utanför domstol i USA. Plågan lär bli mindre för kungahuset då. Bättre att betala än att dra ut på detta, för en domstol skulle inte ta upp fallet förrän tidigast nästa höst. Och under tiden kan massmedier i England fortsätta sina kampanjer mot prinsen och därmed mot kungahuset. Drottning Elizabeth skulle nog tycka att detta vore bra, att få ett slut på detta. Hon är ju ändå i slutet av sitt liv med sina 95 år och stressen kan ju till och med förkorta detta hennes liv. 

7.1.2022

Prins Andrew får ingen hjälp med kostnader för advokater eller rättegång av drottning Elizabeth, hans mamma, så nu skyndar han på försäljningen av sitt hus i Schweiz för att få tag i pengar till detta. Det kan också tyda på att han tänker ge Virginia Roberts miljoner ifall hennes stämning skulle gå till rättegång. För att slippa vidare förnedring. 

14.1.2022

Domaren lägger inte ned stämningsansökan utan detta går nu ett steg närmare till rättegång. Eller till att prins Andrew försöker betala miljoner för att slippa detta. Virginia Roberts kan således bli mycket rikare än hon är nu om hon vill. Kan inte vara så roligt för henne heller med en rättegång. Prins Andrew blir av med sina militära titlar och sitt kungliga beskydd nu. Han står utan familjens stöd.  Det var prins Charles och prins William som krävde att han skulle sparkas ut från familjen och drottningen gick till slut med på det. 

15.2.2022

Där kom uppgörelsen! Det fanns inte en chans att prins Andrew skulle få framträda i rätten. Det hade varit för mycket för hans stackars mamma drottning Elizabeth. Vad den går ut på vet bara parterna, men Virginia Roberts har fått bra betalat för sexövergreppen! Absolut. Här skriver Daily Mail om uppgörelsen, som anses omfatta kring 150 miljoner kronor. Och det påstås att drottning Elizabeth också ska betala en del av den. 

Prins Andrew har ifrågasatt äktheten av den här bilden, men det går inte att komma ifrån att han står där med Virginia Roberts och med Ghislaine Maxwell i bakgrunden. Han säger sig ha haft alibi också för tiden då han skulle ha haft sex med tonåringen, men det stämmer inte. Han har blivit överbevisad om detta. Ju mer han uttalar sig desto värre blir det. 
Så här ser Virginia Roberts ut numera. Uppenbarligen har hon använt den halva miljon dollar hon fick för att förbättra sitt utseende och inhandla kläder plus dyra accessoirer. Hon bor numera i Australien tillsammans med sin man och sina tre barn. 
Så här såg Virginia Roberts ut när hon badade på en strand i Australien år 2020. Hon har drivit fler processer i domstol och fått ut miljoner sägs det i olika överenskommelser. Inte undra på att hon fortsättter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar