tisdag 4 juli 2023

Påven känner äckel för Salwan Momikas handlingar

UPPDATERAT

Påven har lagt sig i vad en irakier gör i Stockholm. Och att han fick rätt att göra detta av polisen. Påven känner sig indignerad och känner avsmak för dessa handlingar. Det har han sagt. Enligt Aftonbladet har han sagt att han är upprörd och känner avsky. Det är full pott därmed för Salwan Momika för aldrig tidigare har väl påven uttalat sig mot en enskild människas handlingar? 

Påven Franciskus vill heller inte förknippa islam med våld har han tidigare sagt år 2016 då när en 85-årig katolsk präst hade mördats. Han menade att ifall han anklagade islam för våld så måste han också göra så också mot sin egen religion. Han såg girighet och sociala orättvisor som grunden till våld. Detta apropå IS då. Och att det är enskilda människor som utövar våld. Inte själva religionen. 

Enligt Independent säger han att han är arg och äcklad över vad som har hänt. Alla böcker ska vara heliga för dem som tror på dem, menar påven. Han tycker inte att yttrandefriheten ska användas för att förakta andra och att tillåta detta ska avisas och fördömas, menar påven. 

Så Sverige är helt fel ute som låter yttrandefriheten vara en grundlag och låter människor säga det mesta. Det är därför regeringen och UD nu backar och UD säger att de fördömer starkt vad som har hänt. Även statsministern menade redan innan detta hände att koranbränningen var avsiktliga provokationer och inte lämpligt även om det var lagligt. 

Där står vi nu i världen splittrad mellan religioner och Sveriges önskan att gå med i Nato. Samtidigt som brottslingar från Sverige gömmer sig i Turkiet och inte kan utlämnas. Så har den förra regeringen ställt till det för oss genom sin invandringspolitik, som har medfört att det snart finns en miljon muslimer i landet. Så alla tycker sig ha rätt att bestämma vad som händer i vårt land, som blev protestantiskt redan för 500 år sedan. Och som har egna lagar. 

Naturligtvis är det den muslimska världen som ska skämmas för sin brist på yttrandefrihet och annan frihet. Inte Sverige. 

5.7.2023

Nu strömmar ansökningarna in om att bränna både koranen, bibeln och toran, som en del i yttrandefriheten. Och nu har det ju regnat så mycket att inte "klimatet" ställer hinder i vägen. Kallt är det också för årstiden. Godkänn detta! Det kan bli riktiga folkfester till slut. 

Påven älskar alla och för att vara lycklig ska man ge mer tid åt andra och ägna sig åt enkla nöjen har han sagt. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar