lördag 6 februari 2021

Dammsug inte för det finns inte el!

 SVT är inte riktigt funtade i huvudet, som säger att man inte ska dammsuga i helgen, för det är så urbota kallt i landet och industrin behöver elen bättre än vi. Eller hur var det nu? Ja när man stänger ett fungerande kärnkraftverk i Ringhals blir detta följden. Och istället får vi elda med olja för att få el. Eller importera. Men var är alla meteorologer som ständigt talar om hur varmt det är på planeten plus Greta då förstås. Men hon var visst mer intresserad av Indien senast. Så där brände de hennes bild. 

Fy bubblan vad trött jag blir på önsketänkande politiker och troende miljöpartister. Vintrarna är som förut, ingen skillnad. Och rörmokaren som jag anlitade, för att avloppet frös, tröstade mig med att det blir nollgradigt på tisdag. Nä skulle inte tro det. Finns inga plusgrader alls i sikte. Men som tur är har en son varit här och använt snöslungan och svept in hela huset i snö. Det värmer. 


Så här ser energiproduktionen ut i världen under de närmaste årtiondena. Vi kommer med säkerhet att frysa ihjäl här om inte de naturtillgångar som finns tillvaratas. Men det tror inte politikerna. De vill väl istället ta hit så mycket folk, så att vi kan värma varandra och ha ståplats i våra boenden?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar