tisdag 9 februari 2021

Tesla och TV4 vill gynna kriminella

UPPDATERAT

 Tesla som tillverkar elbilar har satsat drygt 12 miljarder i bitcoin. Denna valuta som ingen stat står bakom. Och naturligtvis så rusade bitcoin upp till skyhöga nivåer när nyheten kom. Antingen så vill Tesla nu tjäna pengar på denna rusning eller också befinna sig i samma sällskap som kriminella. Bitcoin används sedan länge av kriminella inom narkotikahandeln, för att undslippa insynen från stater. 

Det hela handlar som alltid om att tjäna pengar på ingenting. Denna luftvaluta kostar numera hundratusentals kronor, vilket i sig säger en del om hur de kriminella håller sig utanför all granskning. Jag skrev redan år 2013 om denna internetbluff, som ändå drog till sig skumma element, för de finns överallt i vår värld. 

Och i morse stod en glad ekonomireporter i TV4 och berättade glatt om denna satsning från Elon Musk och Tesla. Inom en kort framtid ska man kunna köpa bilar från Tesla med hjälp av bitcoin och slippa ta lån i vanlig bank. Det säger Elon Musk. Inte ett ord om att kriminella älskar denna valuta, utan bara beröm i TV4 för att Elon Musk nu går utanför vanliga valutasystem. En liten varning smög sig dock in: bitcoin är som att spela på börsen. Det går upp och det går ned. Rätt våldsamt också. 

Dessutom finns det avgifter som äter upp vinsten. Det klagade Pierre över 2018. Jo bit nu i det sura äpplet. Så går det till i vilda västern ekonomier. Det hela liknar ett Ponzibedrägeri. Bara vissa i toppen tjänar pengar, inte småsparare eller de som befinner sig längre ned i pyramiden. Och de kriminella skrattar inte hela vägen till banken för de klarar sig bra ändå. Med tvättade pengar som far kors och tvärs över världen. Och i Sverige används kändisar i bluffen för att dra köpare till bitcoin. 

Hjälp inte de kriminella! Bitcoin har orsakat död och förödelse över världen. Håll er till det som bankerna står för, eller investera era pengar i fastigheter. Det är säkra och stadiga insatser för framtiden. Alla behöver någonstans att bo. Och det ser inte ut att finnas någon ände på befolkningsökningen ens i vårt lilla land. 

17:09

En 20-åring i USA tog sitt liv när han fick ett mejl att han hade förlorat sina besparingar och dessutom var skyldig pengar. Detta var den ökända finansappen Robinhood, som stod bakom detta och de stäms nu av föräldrarna. De orsakade deras sons död. Bedrövligt! Sonen hade försökt att kontakta dem men fick bara ett ärendenummer och först dagen efter kom ett mejl, att det meddelande han hade fått var fel. Men då var det för sent. Han var död. 

Det finns alltid hus till salu i Sverige i olika storlekar och prisklasser. Det är en mycket bättre investering än bitcoin. Alla måste bo och husen har just nu en stor värdestegring i Sverige. Dessa hus har ett reellt värde genom den arbetskraft och den omsorg, som har lagts ned i dem. Bitcoin är till för skurkar och banditer, som vill spela på internet. 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar