lördag 13 februari 2021

Lena Hallengren anklagad för 12 000 döda

 Lena Hallengren som är vår sjukvårdsminister och socialminister är anklagad för att ha dödat fler än 12 000 av våra medborgare. Jo det stämmer. Men hon är inte ensam om det förstås, utan regeringen är ansvarig, som reagerade lika senfärdigt som vanligt. Jag minns tsunamin 2004 där inget gjordes då heller, för det var inte regeringens ansvar att ta hem svenskar från denna katastrof. Medan till exempel Italien, som var van vid katastrofer, agerade snabbt. Eller ta Estoniakatastrofen 1994 där allt skulle begravas under betong och glömmas och gömmas från världen. Varför vet vi fortfarande inte. 

I den här intervjun säger hon att det var så otroligt mycket som skulle lösas hela tiden. Och att det här senaste året har varit långt och innehållit så mycket. Jo så känns det när man inte är beredd på en pandemi eller att något kan drabba människor i landet, vilket ju också först var uttalat av Tegnell: Sverige skulle inte drabbas. Som land har vi lyckats att slingra oss undan både första och andra världskriget, mest beroende på att Sverige var fullt av högermänniskor och nazister sades det. Därför behövde inte Hitler anfalla oss. 

Vem är det som styr det här landet? Det kan man undra. Inte är det regeringen, men någon eller några måste det väl vara? Är det kollektivt styrt av dunkla aningar och känslor utan större insikt i vad som verkligen pågår? När något oförutsett inträffar måste människor luta sig tillbaka på tidigare erfarenheter och handla efter vad som tidigare har fungerat. Men när det inte finns några minnen eller erfarenheter alls? Och när äldre medborgare ses över axeln fast de har vetat länge att det finns pandemier och att de inte upphör som genom ett trollslag eller för att någon gud ingriper. 

Varningar för nya pandemier har funnits i åratal, men i Sverige har ingen förberett sig för något sådant. Istället har samhället slimmats och allt onödigt har tagits bort för att istället ge överskottet till nya invånare. Och de äldre 40-talisterna har häcklats i årtionden för att de först jobbade hårt och sedan skulle ha pension också ovanpå allt. De var så dyra. Så sade finansminister Magdalena Andersson också förra våren innan hon nu har gått över till den gamla synen på kapitalister som samhällets gissel. För skatterna måste höjas nu igen eftersom ingen kunde förutse att vi skulle få sådana klyftor i samhället. Och vilka har skapat dessa klyftor?

Det gick bra att ta emot 163 000 nya invånare då 2015, men det går inte att ta hand om 200 000 äldre i samhället. De som är över 80 år år 2026 i landet. Nu äntligen har det blivit lite tyst om oss äldre och jag fick faktiskt en tid på vårdcentralen när jag behövde akut sjukvård härom veckan. Men det första sjuksköterskan sade var att alla jourläkare var sjuka och att jag skulle hänvisas till 1177. Sedan ändrade hon sig när hon hörde min ålder och mina besvär. Jag skrattade när jag fick en tid och sade "jag får tacka så mycket för att jag fick en tid". För det var så absurt att det inte ens skulle finnas sjukvård i vårt högutvecklade civiliserade land. 

Lena Hallengren är född 1973 och har naturligtvis ingen aning. Det kan hon inte ha. Hon var inte vuxen förrän på 90-talet och har inte behövt ta något ansvar alls för något utan har indoktrinerats av omgivningen. Hon startade som dessa socialdemokratiska politiker ska i SSU och har gått igenom den politiska skolningen inom partiet. Som 17-åring gick hon med i SSU och den posten hon lämnade togs över av hennes syster senare. Nä ingen svågerpolitik här inte. Lena Hallengren tyckte att medlemmarna verkade ha det så roligt i SSU och hon blev så småningom politiskt ansvarig för ungdomsfrågor i sin kommun. Göran Persson rekryterade henne till förskoleminister år 2002 och hon var ambitiös, plus karriärsugen och insåg att hon inte kunde tacka nej. 

Det här är katastrofen för vårt land att vi har inskolade politiker, som inte känner till något djupare i folklagren och som inte har behövt gå igenom svårigheter alls. Men så här fungerar samhällen i stort. De når en höjdpunkt och sedan går det utför. Alla civilisationer har rämnat genom årtusenden för att ge plats till något annat. Frågan nu är vad som komma skall. Helt klart är att uppblandningen av kulturer och människor pågår. Kan vi gå över till något annat utan stora krig? Blir klyftorna i befolkningen för stora, vilket sker nu, kan inte det Sverige vi känner överleva. Det är så självklart. 

Tre av fyra döda i Norden i covid-19 är svenskar. Hur kan man inte kalla detta ett folkmord, som hade kunnat undvikas. Och det fortsätter dag för dag. Vi ser inte något slut på detta. Så här går det när okunnigheten får styra landet och fakta aldrig tas in förrän det är för sent. När ideologi och tro överskuggar verkligheten. Och ingen begriper vad som pågår. Men att ta död på en del gamlingar skapar bättre villkor förstås för statskassan. Så finansminister Magdalena Andersson borde vara nöjd. Denna syn på människor där de räknas som värda något ekonomiskt om de kan arbeta och inte är för gamla känner vi igen. 


Bilden är från Aftonbladet som gick igenom vad experterna dryftade. Känslor och tyckanden fick styra istället för att inse att Sverige också kunde drabbas. Och politikerna var förstås ännu mer senfärdiga i deras fotspår. Resultatet är att vi inte ser slutet på denna pandemi i Sverige ens i dag. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar