tisdag 9 oktober 2018

Löfven avvisar Alliansregering

UPPDATERAT
Jo det var ingen nyhet. Det har Löfven sagt hela tiden att han skulle göra: avvisa en Alliansregering. Inte mycket verkar ha hänt under den vecka som Ulf Kristersson har sonderat för en ny regering. Han skriver nu på DN Debatt (tack för att artikeln inte är spärrad) att han försöker med nya sonderingar. Visst det gäller att köra ända in i kaklet. Uttjatat uttryck, men ändå. Han har fyra punkter som är viktiga: 

• Samhällskontraktet mellan staten och medborgarna måste återupprättas.
• Sverige ska vara ett jämlikt samhälle som håller ihop.
• Svensk ekonomi måste rustas för sämre tider och reformeras för att möta ökande internationell konkurrens.
• Migrationspolitiken måste bli långsiktigt hållbar och integrationen fungera väldigt mycket bättre.

Dessa punkter låter mer som önskemål än något för en kommande regering. Det konkreta finns där helt enkelt inte. Beror säkerligen av att det måste samköras med tänkta regeringspartners. Förutom Alliansen återstår bara sverigedemokraterna. Vi får se hur det går nästa vecka. 
15:49
Kan socialdemokraterna ens tolerera en borgerlig regering? Det verkar inte så. Inga sakpolitiska frågor har avhandlats. De vill inte heller diskutera några långsiktiga frågor där partierna kunde vara överens. Först vill socialdemokraterna inneha regeringsmakten då kan de möjligen tänka sig att förhandla. 
15:54
Ulf Kristersson tänker använda den andra veckan till att se hur det skulle kunna ordnas en Alliansregering utan socialdemokraterna. På tisdag kommer han att återkomma för att berätta hur det har gått. 
10.10.2018
Annie Lööf (c) vill pröva fler vägar till blocköverskridande. Miljöpartiet måste också få chansen. Ja, ja det är bra bara vänstern och sverigedemokraterna inte får vara med och leka. Förstås. Risken är att det inte blir en tillräckligt handlingskraftig regering med sex partier som ska komma överens. Och det behöver inte det här landet. Hur som helst är det väl kört för Sverige de närmaste fyra åren också. 
Alldeles nyss vid 15:45 inleddes en pressträff.
Ulf Kristersson berättade
att det inte fanns
några förutsättningar
för en borgerlig regering
ihop med socialdemokraterna.
Faksimil från SVT. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar