onsdag 24 oktober 2018

Stefan Löfven misslyckas i förhandlingarna

Ja det är väl ingen sensation att Stefan Löfven (s) har misslyckats med att få över liberalerna och centern på sin sida och verkligen spräcka Alliansen. Det vore självmord av dessa partier att ställa sig till förfogande för statsminister Stefan Löfven. För något annat vill han inte vara. Positionerna är lika låsta som förut och Stefan Löfven har haft ett samtal per parti för att bilda en ny regering. Inte mycket. Förutom med sverigedemokraterna förstås. Inga förhandlingar alls har förekommit om regeringsbildningen. Det här ska dra ut på tiden. Det är övergångsregeringen med Stefan Löfven nöjd med, så att det inte händer något särskilt i politiken. 

Vem ska få bollen nästa vecka då? Annie Löf (c)? Eller går den tillbaka till Ulf Kristersson (m)? Vem vet. Låt tiden gå för när allt rullar på så behöver vi inte någon regering. Men att försöka hålla en del av svenska folket utanför politiken ser allt mindre ut som demokrati. Dit har vi dock kommit eftersom vi inte var med i andra världskriget. Folken runt oss som var med där har andra inställningar till omvärlden. Vi utkämpar vårt krig nu istället i dessa låsta positioner. Ingenting händer nämligen med saker som vi medvetet och kollektivt har beslutat oss för och sedan glömt bort så att de sjunker under medvetandets yta. Då får efterföljande generationer ta itu med detta istället. Politikens karma.

För bara fyra år sedan var vi "en humanitär stormakt". Egentligen handlade det som alltid om att använda nya invånare i vårt storkapitalistiska system. Staten och kommunerna, det vill säga vi, betalade och kommer att betala. Mycket riktigt fick Fredrik Reinfeldt jobb sedan hos amerikanska Bank of America Merrill Lynch.
29.10.2018
Stefan Löfven kan inte bilda regering. Det meddelade han alldeles nyss. Han har inte varit inne i en förhandlingssituation, men har lärt sig en del om de andra partiernas inställning till saker och ting. Han vill fortfarande bli statsminister. Talmannen ska tala med de andra partiledarna i dag och hålla en pressträff i eftermiddag vid halvfem tidigast. 
Stefan Löfven har gett upp att bilda regering.
Sade han vid 10:40 i dag den 29.10.2018


Ytterst få år har gått sedan moderaten Reinfeldt
talade så här. Minns ni? Bara fyra år sedan.
Det överdådiga talet gjorde
att svenskarna gick på myten.
Faksimil från TV4. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar