fredag 12 oktober 2018

Miljöpartiet går ihop med Alliansen i Stockholm

UPPDATERAT
Så bra att majoriteten av partierna kan styra i Stockholm. Det är nu bestämt och innebär att sverigedemokraterna och vänstern ställs utanför. Plus då förstås socialdemokraterna. Det är ett resultat av valet som en majoritet av medborgarna kan ställa upp på. Denna koalition företräder folkflertalet, som det ju ska vara. Vore fint om detta också kan ske på riksnivå. Vi lär få veta detta på tisdag i nästa vecka. Lotta Edholm för liberalerna sade så här: "I går kväll stod det klart att Moderaterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna inleder ett samarbete för att styra Stockholm. Det är ett historiskt beslut som innebär att Stockholm får en blocköverskridande majoritet med en stark politisk mitt." Det innebär att det blir maktskifte i Stockholm. 
13:12
På riksnivå har nu liberalerna och centern fått ultimatum: är de med i en borgerlig regering eller inte? Ifall de inte vill vara med erbjuds de samarbete i riksdagen och kan kliva in senare om de vill i regeringen. Denna regering ska inte samarbeta eller förhandla med sverigedemokraterna. 
15:22
Inget Nobelcenter och inte något Apple i Kungsan, men heller inte Östlänk. Det skulle vi behövt som bor öster om stan. Men det är bra att de blå-gröna stoppar resten. 
15:30
Här kan ni läsa Ulf Kristerssons långa utläggning på facebook om nästa regering. Han tänker säga att han står till förfogande som statsminister i början av nästa vecka. 
Så här fördelade sig mandaten i Stockholm. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar