tisdag 23 oktober 2018

Mördade sin sambo med arsenik polisen upptäckte det inte

UPPDATERAT
Det är katastrofalt att polisen inte upptäckte att en man var mördad med arsenik i februari i år. Det hände i ett sommarstugeområde i Norrtälje och kvinnan som mördade sin sambo stod och såg på när han dog utan att larma. Först när han var död ringde hon efter hjälp. Bägge var i 55-årsåldern, men polisen trodde uppenbarligen på kvinnan och avskrev fallet som en olycka. Kvinnan bjöds på både resor och andra gåvor av mannen. 

Det var försäkringsbolaget IF:s utredare som fattade misstankar att dödsfallet inte var en olycka och som larmade polisen. Hon var helt enkelt för girig och anmälde att hon hade tappat bort sina ringar på jobbet. Hon hade också tidigare begärt ut pengar från mannens försäkringar. När försäkringsbolaget då pratade med människor i hennes närhet berättade de att de trodde att hon hade mördat sin sambo. Först i och med en andra obduktion upptäcktes att mannen hade en stor mängd arsenik i kroppen.

Hon började gråta när de skulle häkta henne för mord på sambon på sannolika skäl i går måndag. Hon nekar och menar att det är helt fel. Mannen jobbade med det här giftiga ämnet arsenik och hon säger att det var en olycka. Kvinnan är författare och har skrivit noveller och korta romaner. Sambon dog helt klart av denna förgiftning. Arsenik är ett gift som nästan helt saknar smak och lukt. 10 gram per liter vatten är gränsvärde för vatten människor får från brunnar. Ris innehåller arsenik och utsätter människor i Sverige för risker som att få cancer och andra sjukdomar. 
24.10.2018
Nu sägs att giftet var cyanid och att mannen var guldsmed och därför använde det ämnet i sitt jobb. Den frånskilde guldsmeden var huvudlöst förälskad och betalade allt åt sin nya kärlek.
5.11.2028
Cyanid dödar lätt en människa och sambon misstänktes inte först utan blev misstänkt när man hade hittat giftet i blodprov efter att IF:s utredare fattat misstankar. Många nazister hade kapslar med cyanid de kunde bita sönder och ta livet av sig på så vis. Himmler gjorde det och Göring. Likaså Rommel. Dessutom användes vätecyanid sk Zyklon B  för att ta livet av koncentrationslägerfångar i gaskamrarna. 
10.11.2018
G W Persson uttalar sig om detta mord och jämför med Johanna Möller. De båda morden har stora likheter menar han. Ekonomiska motiv bakom. Iskalla mörderskor. Det här är ett av de mord, som inte har kommit med på min månatliga lista över mord. För det upptäcktes inte förrän försäkringsbolaget fattade misstankar.
29.4.2019
Nu har kvinnan åtalats för giftmord. Hon har varit hänsynslös och tagit saker från honom innan han knappt var död. Det fanns cyanid i mannens blod.
3.6.2019
Kvinnan dömdes i dag till 16 års fängelse. Jag hoppas att domen håller i högre instans, för så klart kommer hon att överklaga. Hon heter Barbara Jarl Sandelius och är 55 år gammal, från Spanien ursprungligen, men nu med svenskt medborgarskap.
23.8.2019
Hon fick straffet höjt till 18 års fängelse i Svea hovrätt. 


En sådan här liten behållare med arsenik
 kan lätt ta död på en människa.
Faksimil från en video om arsenik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar