söndag 28 oktober 2018

Robert Bowers mördade elva judar

UPPDATERAT
Det var absolut ett rasistdåd som inträffade i Pittsburgh i en synagoga i går. Robert Bowers, 46 år, skrek antijudiska slagord när han sköt och dödade elva personer. Han sköts själv ned av polis utanför efter skottlossning. Han var inte känd av polisen sedan tidigare. Han kallade alla migranter som kom söderifrån för invaderande fiender. Han skrev på internet att han inte kunde sitta bredvid och se på när hans folk slaktades. Det var fem minuter innan polisen kallades till synagogan. 

Han hade också skrivit att president Trump var omgiven av för många judiska människor. Och han menade att Trump är en globalist inte en nationalist. Bowers har jobbat inom lastbilsindustrin och har körkort som lastbilschaufför. Det han gjorde betecknas som mord på elva personer och mordförsök på tre poliser. Han begick ett hatbrott.
29.10.2018
Fundera ett ögonblick på om du tillhör hatarna, skriver här Ola Larsmo i DN. Han skriver också: "Den hatkultur som nu förgiftar samhället har avsändare, kolportörer och tillskyndare. De kan vara presidenter eller arbetslösa, gamla och unga." Jag och många med mig känner sig totalt undantagna från detta. Jag och många andra förstår inte hur samhället har kunnat bli så här på så kort tid. I Sverige. Och att medierna ständigt spär på denna hatkampanj. Tyvärr! Ju mer man upprepat ordet hat desto värre blir det. "Hatspråk av det slaget har alltid ett tydligt syfte: att stöta ut människor ur samhälls­gemenskapen." Så skriver Ola Larsmo. Jo vanliga människor känner sig också uteslutna. Allt har snart blivit tabu. Och Ola Larsmo riktar sig naturligtvis till de som är som mannen nedan. Inga andra. Piska er hårt nu alla vita män!

Ett hatbrott begicks av den här mannen i går i en synagoga
i Pittsburgh, USA.
Faksimil från CNN. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar