lördag 19 september 2020

Morgan Johansson är glad över alla brott i Sverige

 UPPDATERAT

Morgan Johansson justitieminister gratulerar Skåne till att få det näst största fängelset i Sverige, som byggs i Trelleborg och nu också till att få ett nytt och stort utbyggt häkte i Kristianstad. Det blir så många nya och fina arbetstillfällen! Jo ni vet väl det att när BNP växer så kan det bero av att morden blir fler och att kostnaderna för sjukvård och annan omsorg växer i landet. Allt räknas in! Och Sverige framstår som landet som går bra ekonomiskt. 


Den senaste veckan har det varit fyra nya mord i Sverige genom skjutningar, det senaste i natt i Västerås. De andra i Eskilstuna och i Nyköping. Plus förstås i Malmö. Det är unga män som stryker med. De som borde vara aktiva och arbeta, men som istället ingår i gäng och krigar mot varandra. Och de orsakar oss stora kostnader. Våra poliser räcker inte till och det är långt till någon ändring i lagarna, som skulle kunna göra att de får sitta på livstid eller åtminstone 10 år, även om de inte är myndiga. Då får vi bort dem från gatan och någon gång borde det sina även med gängbrottslingar så att polisen kan få dem under kontroll. 

20.9.2020

Glömde mordet i Skogås utanför Stockholm. Här kan ni läsa. 

15:14

Och för tre dagar sedan sköts en man till döds på Årstabron i Stockholm. Så nu är vi uppe i sex döda av skottlossning inom en vecka. Men vem bryr sig? Enligt senaste statistiken från Brå är morden enbart två i veckan i Sverige. Vi borde skratta rått åt statistiken. 

23.9.2020

En 16-årig pojke begärs häktad för mord på en jämnårig. Han sköt honom till döds. Detta hände i Eskilstuna i förra veckan. 

24.9.2020

Den 16-årige pojken är nu häktad.
1 kommentar:

 1. Ett helt nytt rättscentrum skall det tydligen bli, fast tingsrätten
  verkar bli kvar på sin gamla adress.

  https://www.kristianstad.se/sv/huvudnyheter/gladje-over-nytt-rattscentrum/

  Frivårdens nuvarande adress i staden är f ö Fästningsgatan, vilket
  kan synas passande.

  SvaraRadera