söndag 27 september 2020

Ska vi byta regering?

 Det var ett himla tjat om att byta regering tycker jag. De har väl skött sig utmärkt eller hur? Men nu spekuleras det frisk om att regeringen kommer att avgå för miljöpartiet är inte med på vagnen alls. Men de brukar rätta in sig i ledet tillräckligt för att de ska få behålla regeringsmakten ett par år till. 


De vinner ju mer på det än att stå utanför. Tror de åtminstone. Politik är inte längre att vilja som Olof Palme sade, utan att till varje pris kunna sitta med på regeringssammanträdena och har kvar makten. Demokrati? Nä det behöver vi egentligen inte. Jag slog upp den omtalade klanfamiljen Ali Khan på Lexbase. Där finns 41 medlemmar som har blivit åtalade för något utanför lagens gränser, men klanfamiljer finns inte. Eller de ska inte omtalas av polisen, för polisen får inte ha register över familjer som är brottsliga. Polisen har blivit anmälda för detta nu. De fick inte ha romregister och nu ska de inte heller få ha klanregister. 


Någon gång kommer vi att byta regering, men ju längre det dröjer desto argare blir befolkningen. För ingenting ser ut att gå åt rätt håll. Inte ens nu när regeringen öser pengar över alla, 105 miljarder i uppföljningsbudget är rekord. Det brukar röra sig om sisådär 6 miljarder. Men ingen räknade ju med någon världspandemi - och om någon gjorde det så skulle det inte drabba vårt kära Sverige. Landet med ett eget system, som alltid är undantaget från krig och elände. 


Stefan Löfven lär ha sagt redan 2016 att han inte tänkte avgå efter valet 2018. En tidig Trump där således för han verkar inte heller vara inne på den linjen. Löfven avgick inte utan tråcklade och lappade ända in på 2019 för att få ihop januariavtalet till sist. Personligen har jag numera tappat allt förtroende för både massmedierna och politikerna. De befinner sig i det sista döende stadiet av en utdömt sätt att betrakta verkligheten. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar