torsdag 3 september 2020

Smågangstrar eller inhemska terrorister

Statsminister Stefan Löfven har uttryckt sig om brottsligheten i Sverige att "det är fullständigt oacceptabelt att sådana här smågangstrar och ligor begränsar varnliga människors frihet i deras bostadsområden, i stan och på gator och torg". Ulf Kristersson moderatledare tycker att detta att kalla dem "smågangstrar" är fullkomligt ofattbart. Han menar att detta är inhemska terrorister och grovt kriminella gäng, som dödar barn och terroriserar bostadsområden. 

Där befinner sig klyftan mellan inte bara moderaterna och socialdemokraterna utan också mellan vanliga människor, där kvinnor ofta ömmar mer för brottslingar än för offren. Många skickar beundrande brev till fängslade kriminella. Sveriges politik är mycket mild mot dessa grovt kriminella, för ungdomar ska inte dras in ännu mer i brottslighet utan istället få vänliga poliser och bli omhändertagna och vårdade till att bli samhällsmedborgare igen. 

Det fungerade rätt så bra innan Sverige importerade den senaste miljonen invandrare. Det andra största språket i Sverige är numera arabiska. Moderatledaren säger att vi har vuxit med flera hundratusen invånare de senaste åren, så därför är polistätheten lägre i landet än förut trots att poliserna har blivit fler. Inom EU finns det i genomsnitt drygt 300 poliser per 100 000 invånare medan i Sverige är det 200 poliser per 100 000 invånare. 

Moderaterna vill att gängbrott ska straffas som i Danmark med dubbla straff för gängkriminella. Det ska också finnas visitationszoner där människor kan kollas. Slopad ungdomsrabatt vill de också ha för myndiga brottslingar över 18 år. Anonyma vittnen vill moderaterna ha, så att människor vågar vittna. Plus att myndigheter ska kunna utbyta information för att ställa fler brottslingar inför rätta (exempelvis Fazel Fazly som sitter i Afghanistans regering, men är folkbokförd i Sverige och har mottagit föräldrapenning från Sverige).

Danmark har inte fler poliser än Sverige, men istället har de hårda lagar, vilket fem grova kriminella från Sverige fick veta nu när de dömdes till livstid respektive 20 års fängelse för mordet på två andra svenska gängkriminella i Danmark. 


Poliserna har blivit fler, men folkmängden har ökat mycket mer. Och gängbrottsligheten är högre än någonsin i landet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar