tisdag 5 april 2022

Jösses vad varmt det är!

 Rubriken ovan är ironisk. Det är lika bra att jag säger det. För inget har visat någon som helst uppvärmning av klimatet, inte för oss som har levt sju årtionden eller mer. Men nu har vi tre år på oss att ändra allt. Det säger FN om koldioxiden. Vi måste helt enkelt ta tag i denna skrämmande uppvärmning av vårt jordklot. 

Det är fortfarande svårt att försörja sig i en del av Afrikas olika delar. Det beror inte på att koldioxiden brer ut sig utan att människorna förökar sig ohejdat. Västvärlden har alltid kommit med hjälp ständigt under årtionden, för att dessa människor ska klara sig. 50 miljoner människor hotas nu av undernäring på Afrikas horn. Värre än någonsin. 

Somalia och Etiopien har tredubblat sin befolkning från 1960. Människor gör så när det finns möjlighet. Men länderna är inte större och kan inte föda befolkningen. Då blir det svält, krig och människor flyr. Bland annat till Sverige. Och vi ska gripa in här och genom alla hjälporganisationer för att föda befolkningen. Det är så enkla mekanismer som ständigt underminerar alla framsteg vi har gjort genom den utveckling av mat och teknik som gjorts sedan 1960. 

Aldrig någonsin kommer det att bli någon ordning på det här jordklotet så länge som människorna blir fler och fler, men vi får små utdrag från olika områden i nyheterna om hur det står till. Och det är tabu att nämna befolkningsökningen i samma andetag som klimatuppvärmningen. Det har ingenting med något alls att göra. 

På SVT tog de förstås upp klimatet i Morgonstudion i morse. De går in för att ha minst ett inslag om dagen om detta. Vi rusar helt enkelt mot en klimatkatastrof säger FN. Och då ska vi i Sverige återigen bli bäst i världen på att bekämpa detta. Det är inriktningen. 

Så här ser det ut nu den 5 april i Sverige, men experten i SVT i Morgonstudion säger att vi får kortare och blötare vintrar. Inga nyheter hänger i hop. För meteorologen visade bilder med snö från hela Sverige bara några minuter tidigare. Allt är instoppat i små prydliga nyhetslådor utan kontakt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar