tisdag 26 april 2022

Utrikesminister Lavrov i Ryssland anklagar Nato för att kriga

 I praktiken säger Lavrov har Nato startat krig mot Ryssland. Om det inte var så allvarligt med dessa ständiga förljugna uttalanden från Ryssland, så skulle jag kunna skratta åt att de har vänt upp och ned på världen. Men det går inte i dagsläget eftersom de ändå har kärnvapen och kan tänkas använda dem också. Utrikesministern sade detta om det krigförande Nato i Kanal 1 i rysk statskontrollerad TV. Och det gäller att ljuga på så att medborgarna kan piskas fram och kriga ännu mer. 

Det verkar som om jordens befolkning vart 80:e år eller så har ett behov av att ta risken att förinta sig själva. Det gick visserligen mindre tid än så mellan första och andra världskriget, men då hade också Tyskland förödmjukats ganska rejält i freden i Versailles. Men nu har Ryssland inte alls tryckts till av Nato eller någon annan militär organisation, men de vill förstås inbilla sig och ryska folket detta. Och de tycker att Finland och Sverige, som nu marscherar fram på god väg att ansluta sig till Nato, borde kunna skrämmas på det gamla vanliga sättet. Det verkar dock inte fungera längre. 

Genom att vända upp och ned på alla värden, så ändras också världen helt och hållet från det ryssvänliga sättet som Väst hade ända till för ett par månader sedan till något som vill bromsa denna kapning av länder, som Ryssland nu vill ägna sig åt. Utan inblandning. 

Vi som enbart vill leva våra små, rätt så fattiga liv, får inte vara i fred för denna krigshets. Själv har jag genom livet varit förnöjsam och inte velat ha mer än någonstans att bo och sova, där det är ganska så lugnt. Det var 300 år sedan ryssarna fanns i närheten av där jag bor. Men de kan ju dyka upp längre fram i år. Vem vet. 

För övrigt så utvisas fyra svenska diplomater nu från Ryssland. För de är spioner sägs det. Och att FN:s Guterres möte med Putin i Moskva skulle kunna följas av någon eld upphör eller fred är inte på kartan. Ni kan följa pressträffen här med Guterres och Lavrov om ni orkar bry er. Det som sker det sker som en slagdänga sade för länge sedan. Que sera, sera.

Faksimil från DN. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar