fredag 8 april 2022

Nyamko Sabuni avgår

UPPDATERAT

Liberalerna har tydligen insett att ingenting går att vinna med Sabuni som partiledare. Det senaste var att hon skulle fly till Norge som sista utväg, ifall det blev oroligt eller krig i Sverige. Så kan man inte säga. Hon har tyngts kanske också av att ha en bror som inte gillar hårda tag mot hederskultur utan menar att detta är en fortsättning på kolonialmakt.  

Jag har gillat henne som människa, men jag förstår att hon hoppar av. Men tidpunkten är totalt felaktig. Det går inte att byta partiledare några månader före valet. Och vad ska Johan Pehrson göra så att de får vara kvar i riksdagen? Finns det något?

9.4.2022

Här skriver Göteborgs-Posten att partiet har fått kämpa mest mot partiledaren och att det har slitits sönder av inre maktkamper. För väljarna framstår liberalerna som att de inte kan bestämma sig för något alls. De lämnade samarbetet med socialdemokraterna och har vänt sig mot borgarna istället.  Det ser värre ut än någonsin för partiet i valet i september.

Expressen däremot är mer optimistiska och ser också fördelarna med Sabunis ledarskap, vilket nu kan förvaltas om krypskyttet inom partiet kan upphöra. 

9:58

Här skriver Det goda samhället att hon svävade också på målet när det gällde att prata om klansamhällen. Hon kom själv från ett klansamhälle sade hon och ville istället kalla det "släktbaserade kriminella gäng". Där gick hon nog fel. Men åsikten finns inom partiet att Sverige är rasistiskt så därför lyckades det inte bli någon positiv Sabuni-effekt. 


Nyamko Sabuni såg plågad ut när hon höll pressträff för att meddela att hon avgår. 
1 kommentar:

  1. Aprilskämtet kom en vecka för sent skulle man kunna säga ...

    SvaraRadera