fredag 15 april 2022

Upplopp i Linköping och Norrköping

UPPDATERAT

Här kom genast ett utmärkt exempel på att människor har fastnat i en istadig tro på ord när en bok inte får brännas. Då blir det upplopp och polisen backar undan och får sina bilar plundrade och uppbrända. Två greps faktiskt. Men upploppet gick inte att stoppa för då skulle fler än tre poliser ha blivit skadade.  

Viss var det en provokation som Rasmus Paludan gjorde. Dock hade han tillstånd till det och har gjort det förut. Men ingen bok blev bränd denna gång. Det här visar bara hur illa det står till i samhällen, som inte befinner sig i det svenska längre. Flera hundra unga män deltog i kravallerna. De har väl inte något annat att göra denna trista vår. Varför skjuts det inte i luften åtminstone av polisen? Går det inte att sätta in vattenkanoner eller något annat? Eller är dessa män så ömtåliga att de inget tål? Skulle då hela samhället urarta och inbördeskriget verkligen bli ett faktum? 

10:15

I dag är det dags för Rinkeby i Stockholm och senare Vivalla i Örebro att få se bränning av en bok. Polisen säger att de funderar på att dra in tillståndet för denna eldning. 

13:52

Här skriver en polis att han är mycket besviken på polisledningen att de inte fick stoppa huliganerna. Han skriver att en man han talar med 20 minuter tidigare, som sade att de inte skulle vara där, försöker kasta en stor sten i huvudet på honom. Det är naturligtvis rätt att ljuga för polisen. I Rinkeby blev det också stökigt i dag med stenkastning och polisen förde bort Rasmus Paludan efter koranbränningen. Åtta personer greps och en polis skadades. Tårgas användes. Så bra!

16:52

Nu har polisen i Örebro ändrat platsen för bränningen av koranen. Den ska äga rum i Sveaparken. Den ligger centralt i förhållande till Vivalla, som ligger norr om Örebro. 

19:05

Jodå bråket fortsatte i Örebro. Inga överraskningar där.  Stenkastning och fyra poliser skadade. 

16.4.2022

En polisbuss kapades och maskerade män körde omkring med den i Örebro.  Ett tiotal poliser skadades av stenkastning. Så trist! Fyra polisbilar brann. 

7:52

Oppositionen kräver nu att vattenkanoner och gummikulor ska få användas. Tydligen fanns där tårgas åtminstone i Örebro. Men när polisbilarna sattes i brand så försvann polisen och som vanligt blev det lugnt vid 20-tiden när solen gick ned, för då behöver huliganerna gå hem till mamma och få mat. Det är ju ramadan och ingen får äta när det är ljust. 

17:21

Jo de här upploppen är förstås inte slut utan nu är det Landskrona som är målet för nästa våldsamma upplopp. Märkligt!PS. På långfredagen jobbade gubbarna som vanligt tvärs över vägen på bygget av ett daghem. Ingen känsla alls för att det kan behöva vara tyst en helgdag när människor är lediga. Jag gick över och frågade och det visade sig att det var för bergvärme de borrade. Just denna dag måste det göras. Men det var sista dagen sa gubben på bruten svenska. Det visade sig stämma kan jag tacksamt konstatera. Lugn och ro på påskaftonen. DS.


Polisjackor stals ur bilarna. Och den här gubben är förstås inte polis. Ramadan pågår hela april och då får man inte äta när det är ljust. En prövning uppenbarligen. Men sedan gick de hem och åt och lugnade ned sig när det blev mörkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar